De zware vechtpartij in het uitgaansleven vond plaats in het centrum van Herenthout.© BELGAIMAGE

Zware vechtpartij na fuif levert drie jongeren werkstraf op

Herenthout/Herentals/Grobbendonk -

Een incident op een fuif leidde in juli 2022 tot een zware vechtpartij in het centrum van Herenthout. Drie jonge vechtersbazen uit Herentals en Grobbendonk zijn door de rechter veroordeeld tot werkstraffen.

De aanleiding van de vechtpartij op 17 juli 2022 was een incident op de Chirofuif in Herenthout. Een groepje jongeren werd daar buitengezet na een ruzie met een andere groep. Later op de avond volgde in het centrum van Herenthout toch nog een confrontatie tussen de jongeren.

De 20-jarige M.E. uit Grobbendonk deelde samen met de 21-jarige A.V. uit Herentals en de 19-jarige F.K. uit Herentals heel wat klappen uit. Vier personen van 17 jaar tot 42 jaar liepen verwondingen op. Eén van hen had een fractuur van de bovenkaak. Een tweede slachtoffer liep een gebroken oogkas op en een derde slachtoffer hield aan het gevecht een gebroken jukbeen over.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde de drie agressors elk tot een werkstraf. A.V. uit Herentals kreeg een werkstraf van 80 uur en een boete van 400 euro. Als hij de werkstraf niet uitvoert, riskeert de twintiger alsnog een celstraf van 8 maanden De twee andere beklaagden werden veroordeeld tot 60 uur werkstraf en 400 euro boete. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herenthout