Schietpartij aan kerk in Dagestan: 5 doden

Bij een schietpartij aan een kerk in Kizlyar, in de autonome Russische republiek Dagestan, zijn zondag vijf doden gevallen, onder wie de schutter die werd doodgeschoten door de politie. Vijf mensen raakten ook gewond. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Dagestan laten weten.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken opende een man het vuur met een jachtwapen op een groep mensen die de kerk verliet. Zij vierden het einde van het Maslenitsa-festival of pannenkoekenfeest, wat voor orthodoxe christenen in Rusland gelijkstaat met het begin van de lente.

De dodelijke slachtoffers zouden allemaal vrouwen zijn. Volgens een bron bij de veiligheidsdiensten was de schutter een jonge twintiger uit de buurt die banden zou kunnen hebben met lokale extremistische groeperingen. De man zou ook op twee politieagenten geschoten hebben. Volgens het Russische persagentschap Tass droeg hij ook een mes bij zich.

In de Noordelijke Kaukasus komt het telkens weer tot schietpartijen, die vooral tegen de autoriteiten gericht zijn. In de regio vechten misdaadbendes en radicaalislamitische groepen tegen de centrale regering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER