ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Emilia Kerstens

Premier De Croo voert campagne op de Sinksenfoor

Omringd door een stoet van Antwerpse Open VLD politici trekt premier Alexander De Croo over de grootste kermis van ons land. "Het is zeker niet de eerste keer dat ik de Sinksenfoor bezoek, wel als eerste minister", zegt De Croo vrolijk. Hij laat zich leiden door zijn collega's, al pusht iedereen wel om hem in slingerende hamer, de VMaxx, te krijgen. "Gaan we niet gewoon naar het schietkraam?" De DecaDance werd alvast uitgeprobeerd.
Emilia Kerstens
Beeld van de wateroverlast (links), themabeeld van parking (rechts).
Beeld van de wateroverlast (links), themabeeld van parking (rechts).

Wateroverlast in parkeergarage aan Gedempte Zuiderdokken na extreme regenval: "Niet de eerste keer"

Door de stevige regenbui van zondag is er water binnengelopen in de ondergrondse parking aan de Gedempte Zuiderdokken. Het is niet de eerste keer dat de buurt kampt met wateroverlast. Na aanleg van het Zuidpark waren er ook al klachten van buurtbewoners. "Het plein is nog in aanleg. Het einde is in zicht maar zolang de werken nog bezig zijn, zijn wij daar de dupe van", zegt Bram De Klerk van Q-Park op ATV.

Linde Schots

Werken aan Lakborslei in Deurne gestart 


Vijf jaar nadat de eerste plannen voor de heraanleg van de Lakborslei zijn goedgekeurd, ging maandag de eerste schop in de grond. Oversteekplaatsen, fiets- en voetpaden en trambeddingen worden vernieuwd. Ook komt er een groene strook die vijf meter breed aan de rechterkant van de straat. Er komen 133 nieuwe bomen en 41 bomen blijven behouden. De werken zullen in het voorjaar van 2026 klaar zijn.

Wouter Van Biezen

Nieuwe buurtfietsstalling geopend in Ten Eekhovelei in Deurne

In de Ten Eekhovelei 283 in Deurne hebben schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) een nieuwe buurtfietsstalling geopend. Er is plek voor 27 klassieke fietsen en 4 bakfietsen. Dat brengt het totaal in Antwerpen op 1636 overdekte fietsstaanplaatsen, verdeeld over 32 inpandige fietsenstallingen, 29 fietsentrommels en twee grote externe fietsenstallingen.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER