© eva

Spelen

Kleuters van ’t Bieske Gellik nemen glijbaan in gebruik

Lanaken -

Vrijdag 26 april was voor de kleuters van vrije basisschool ’t Bieske in Gellik een feestdag. Die dag werd hun nieuwe multifunctionele speeltuig officieel ingehuldigd. De naam kozen de kleintjes zelf: Glijbaan Paradijs.

Eddy Vandoren

Ze hadden er al enkele dagen van geproefd, maar vrijdag 26 april mocht het dan officieel: spelen op het nieuwe multifunctionele speeltuig dat ‘Glijbaan Paradijs’ werd gedoopt. Het prachtige, grote toestel werd de voorbije maanden gebouwd door onderhoudsman Guy Dreesen, met de hulp van de wijkwerkers Fernando en Bjorn. Guy zelf had de constructie ontworpen - weliswaar in overleg met de directie en leerkrachten -, hij zorgde voor de aankoop van al het materiaal en monteerde het geleidelijk aan vanaf 2 augustus 2022. Dat alles gebeurde onder de begeleiding van een preventieadviseur.

“Gelukkig konden we rekenen op heel wat steun van het oudercomité en ook de leveranciers van het hout en van de metalen trap hadden een belangrijke inbreng. Zonder hun hulp was dergelijke realisatie onmogelijk”, bekent directeur Petra Kuijpers.

‘Glijbaan Paradijs’ werd ingezegend door pastoor Geert Croes in aanwezigheid van diaken Julien Beckers, schepen Christel Gorissen, een delegatie van het oudercomité en heel wat ouders van de kleutertjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer