Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Woonlasten in Nederland hoger dan in de meeste andere EU-landen

De woonlasten van Nederlanders zijn hoger dan die van mensen in de meeste andere landen binnen de Europese Unie. Gemiddeld gaven Nederlanders 22,6 procent van hun inkomen in 2022 uit aan huur of een hypotheek.

Afbeelding

ABN AMRO verwacht groei transport en logistiek komende jaren

Na een moeilijk 2023 zijn er in de Nederlandse transport en logistiek tekenen van herstel te zien, meldt ABN AMRO in een rapport over de sector. Zowel voor 2024 als 2025 rekent de bank weer op groei van de sector, na een krimp van 3 procent in 2023.

Afbeelding

Bezetters Radboud Universiteit weigeren te vertrekken

De demonstranten die maandag de tweede verdieping van een gebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen bezetten weigeren te vertrekken. Het gebouw sloot om 19.00 uur.

Afbeelding

Loodgieter eist in kort geding heropening woning na explosies

De Vlaardingse loodgieter wiens woning aan de Gretha Hofstralaan doelwit is geweest van een reeks explosies, heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen. Dit bevestigt zijn advocaat Richard Korver na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Tientallen mensen in Vlissingen hun huis uit door brand

Door een brand in een flatgebouw in Vlissingen hebben tientallen mensen hun huis moeten verlaten. Het gaat volgens de veiligheidsregio Zeeland om zo'n vijftig tot zestig mensen. Zij worden opgevangen in een restaurant.

Afbeelding

VS praat met Israël over opheldering aanval kamp Rafah

Na de dodelijke Israëlische aanval op het Palestijnse Rafah is de Amerikaanse regering in gesprek met het Israëlische leger en partners ter plaatse om de omstandigheden op te helderen.