Bereiken van bestuursakkoord in Antwerpen lijkt nog niet voor morgen

Dat de onderhandelingen rond een coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld in de laatste rechte lijn zitten, blijkt uit de vraag van sp.a aan hun leden om enkele data vrij te houden. Dat het nog wel even kan duren, blijkt uit een uitnodigingsmail. Daarin wordt gevraagd om zaterdagochtend 22 december vrij te houden en zaterdagochtend 5 januari voor een ledenvergadering over een nieuw bestuursakkoord.

dp, svw

Bij Open Vld ligt er nog geen datum vast, maar als het moet kan het partijbestuur van volgende week woensdag worden uitgebreid tot een ledenvegadering. N-VA gaat ervan uit dat het in staat is om snel leden te mobiliseren voor een congres.

(Lees verder onder de video)

In de mail aan de sp.a-leden wordt ook nog eens verwezen naar de gesprekken, het recente partijbestuur en de bezorgdheden bij een deel van de achterban. “Behalve over de realisatie van onze programmapunten gaat het voor sp.a ook over toon en stijl van besturen”, schrijft de partijtop.

De beweging ‘Bezorgde Antwerpse Socialisten in samenspraak’ (BASis) begon met een online petitie om op korte termijn nog een ledenvergadering te organiseren. Daarvoor zijn 350 handtekeningen van sp.a-leden nodig. Op dit congres zouden leden dan stemmen over het al of niet verder zetten van de coalitiegesprekken met N-VA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018