© Isosport

De titelrace wordt nog wat spannender: Anderlecht komt niet verder dan een gelijkspel tegen Cercle en ziet Club Brugge naast zich komen

Anderlecht wint alweer niet op verplaatsing. Deze keer kwam het na een ondermaatse prestatie niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Cercle Brugge. Een vroege treffer van Stroeykens werd uitgewist door een loeiharde trap van Daland. Anderlecht blijft aan de leiding, maar ziet dat Club Brugge evenveel punten telt.

Wout Libin

Paars-wit was verzwakt uit het midweekse treffen met de Vereniging gekomen: Schmeichel en Dreyer keken broederlijk naast elkaar toe vanuit de tribune. Coosemans kreeg zijn eerste basisiplaats en ook Vazquez startte. Dolberg verhuisde naar de rechterflank. Cercle daarentegen was versterkt in vergelijking met woensdag. Somers was terug gezond en zowel Daland als Popovic keerden terug uit schorsing.

Kalme Stroeykens

Toch duurde het niet lang voor Anderlecht op voorsprong stond. Sardella vond de moederziel alleenstaande Vazquez met een goede bal, die stuitte op Warleson. Stroeykens bleef goed kalm en werkte de reboud binnen. Niet dat we nadat de ban gebroken was een goede wedstrijd kregen: RSCA ging mee in het spel van Cercle en hanteerde (te) veel de lange bal. En creëerde in de eerste helft zo goed als niets. Waar de aanvallen vaak bij Schmeichels goede voeten begonnen, was de bal vaak te lang onderweg. Coosemans is minder met de voeten

Het was dus de Vereniging dat de beste kansen bij elkaar speelde. Eerst kopte Somers tot bij Denkey, die een goed uitgekomen Coosemans op zijn weg vond. Later kreeg diezelfde Denkey de grootste kans van de wedstrijd op een presenteerblaadje aangeboden. Sardella schoof uit, Denkey plaatste over. Zo’n kansen heeft de topschutter al afgemaakt.

Dolberg op de flank, dat bracht wel iets. Al wisselde de Deen goede met mindere momenten af. Al te vaak verspeelde hij de bal slordig. Maar vanop de flank heeft ie wel de mogelijkheid -meer als in de spits- om acties te maken. Zo zette hij de Cercle verdediging eens in de wind om dan Stroeykens te vinden. Die zijn tweede van de avond over mikte.

© BELGA

Daland maakt gelijk

In de tweede helft was het de beurt aan Cercle om vroeg te scoren. Vazquez maakte op een gevaarlijke plaats een fout. Denkeys vrije trap trof de muur. Leoni was te laat om Dalands loeiharde trap af te blokken. Coosemans had geen verhaal. Een gelijkmaker die gewoon verdiend was.

De Vereniging ging op zijn elan door. En ging op zoek naar de voorsprong. Maar alweer miste Denkey een grote kans. Deze keer met het hoofd op een voorzet van Siquet. Anderlecht maakte niets klaar. Met wat hulp van Cercle dan maar: Somers rateerde zijn terugspeelbal, Vazquez ging rond Warleson maar trapte in het zijnet.

© Isosport

Cercle morst met de kansen

Riemer greep in: Amuzu en Ashimeru moesten voor de eerste driepunter buitenshuis zorgen in deze play-offs. Het zorgde allerminst voor beterschap. Alweer miste Denkey een grote kans. Deze keer lag Vertonghen in de weg. Op de corner die volgde moest Coosemans zich onderscheiden. Nadat de bal via Angulo’s lijf (en hand) tot bij Somers raakte, pakte hij uit met een schitterende reflex. Cercle morste met de kansen.

En kreeg bijna nog het deksel op de neus. Ashimeru, die met veel drive inviel, zette de ingevallen Angulo alleen voor de doelman. Warleson liet op hem trappen. Op de corner die volgde pakte de Braziliaan uit met een mirakelsave. Alweer Angulo zag zijn kopbal gestuit. Een doelpunt van Amuzu werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel.

Anderlecht won zo nog altijd niet op verplaatsing deze play-offs en ziet Club Brugge op gelijke punten komen. De Vereniging blijft een luis in de pels van de topclubs. De mannen van Muslic spelen allerminst een bijrol.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer