© Bart Dewaele

Marc Descheemaecker ontkent beschuldigingen John Crombez over perslek: “Ik denk dat meneer Crombez wanhopig is”

Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn en van N-VA-signatuur, ontkent dat hij de berichten over mogelijke financiële malversaties door Tom Meeuws (sp.a) naar de pers heeft gelekt. John Crombez had Descheemaecker daar dinsdagavond van beschuldigd, maar volgens Descheemaecker is de sp.a-voorzitter een “wanhopig man”. Dat zei hij woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Descheemaecker kan de enige zijn die “dingen in de krant heeft gegooid” om Meeuws te beschadigen, zei Crombez in De Afspraak. Zelf ontkent Descheemaecker dat nu. “Ik heb op geen enkel moment welk contact ook gehad met die media die dat hebben gebracht”, klinkt het. “Ik sluit natuurlijk niet uit dat ergens een journalist brokjes informatie aan mekaar heeft gekleefd. Maar ik weet één zaak en dat zweer ik: ik heb op geen enkel moment contact gehad met mensen van Dag Allemaal of Het Laatste Nieuws.”

Op zijn beurt haalt Descheemaecker hard uit naar Crombez. “Ik denk dat meneer Crombez wanhopig is want overal waar je kijkt zit hij met problemen. Ik vind het een beetje kleintjes, maar ik begrijp hem. Hij zit echt aan de grond en zoekt nu een externe vijand om zijn troepen te mobiliseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER