Twee mannen vernielen miljoenen jaren oude rotsformaties in Amerikaans park, agenten vragen hulp om “idioten” te identificeren

Twee mannen hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht in Lake Mead, een van de nationale parken in de VS. De verontwaardigde parkwachters roepen iedereen nu op om te helpen met het identificeren van de twee ”idioten”.

gjs

Op de videobeelden, die gemaakt werden op 7 april, is te zien hoe de twee mannen torenhoge rotsformaties langs Redstone Dune Trial, een pad in Lake Mead, beklimmen en vervolgend grote blokken uit zandsteen naar beneden duwen zodat die vergruizelen. Dat veroorzaakte veel verontwaardiging op sociale media en bij de parkwachters.

“Verschrikkelijk”, noemt John Haynes uit. De woordvoerder van het park zegt niet te begrijpen waarom “idioten”, zoals hij ze noemt, raken aan de rotsen die gedurende 140 miljoen jaar gevormd zijn. “Waarom in hemelsnaam zou je zoiets doen in een zo mooi gebied? Het is een van mijn favoriete plaatsen in het park en zij staan dat gewoon te vernielen. Ik begrijp er niets van.”

De agenten in het park vragen getuigen om zich te melden, net als mensen die de twee mannen op de video kunnen helpen identificeren. “Dit is heel belangrijk voor ons”, benadrukt Haynes. In een post op sociale media staat te lezen dat de mannen verdacht worden van vandalisme en daarvoor ook aangeklaagd zullen worden zodra ze gevonden zijn.

De enorme omvang van het park maakt volgens Haynes dat de vele honderdduizenden bezoekers belangrijk zijn voor controles op wantoestanden. “We kunnen niet overal zijn”, zegt hij. De confrontatie aangaan met vandalen moedigt hij niet aan, videobeelden maken wel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER