De markt voor mensen met talent staat op maandag 1 mei op het stationsplein.© Bart Aerts

Lunch op 1 mei aan langste veggietafel en ontdek unieke spullen van lokale talenten

Duffel -

Woensdag 1 mei belooft een topdag te worden voor Duffel. Je kan die dag snuisteren tussen unieke spullen op de markt voor mensen met talent en lunchen aan de langste veggietafel aan het station in Duffel. De Kunstfabriek zorgt voor muziek.

“Eén op de drie Vlamingen heeft een creatieve hobby. Eén op de drie Duffelaars dus ook. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we op 1 mei de markt voor mensen met talent. De standhouders op deze unieke markt verkopen producten met een beperkte oplage. Alles wat tentoongesteld en verkocht wordt, is zelfgemaakt of zelfontworpen”, vertelt schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V).

De markt voor mensen met talent gaat om 11 uur van start en loopt tot 17 uur. De marktkramers hebben de meest diverse zelfgemaakte zaken in de aanbieding: originele juwelen, exclusieve kleding, keramiek, vogelkastjes en mooie kaartjes vormen nog maar een greep uit het ruime aanbod. Het lokaal bestuur van Duffel zorgt voor animatie om en rond de markt.

“Mensen die honger of dorst hebben, kunnen aanschuiven aan de langste veggietafel. Je kan zelf een lunchpakket meebrengen of een vegetarische lunch samenstellen uit het aanbod van de dag. Er zijn kraampjes met vegetarische gerechten voor een zacht prijsje. Warm Shiver en Take Back Thursday, twee bands van De Kunstfabriek, zorgen met hun muziek voor nog meer sfeer en gezelligheid”, aldus nog schepen Lili Stevens.(hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners