Liz en Loïc namen het op tegen Davy en Silvana in de finale.© vtm

Liz is winnaar van ‘Het onbekende’: “Met het geld kan ik mijn sponsorkindje steunen”

Een geldkoffertje met 16.600 euro, dat stond op het spel in de finale van Het onbekende. Liz Swerts (30) uit Alken ging met de buit aan de haal. En daarmee zijn heel wat plannen. “Binnenkort open ik mijn eigen kapsalon”, zegt ze.

Tom Vets

Het onbekende werd opgenomen in Bulgarije, maar als we Liz spreken blijkt die in Spanje te zitten. “In Malaga, op een terras genietend van de zon én de overwinning”, lacht ze. “Ik ben blij dat de uitslag niet langer een geheim is. Want de opnames dateren van net geen jaar geleden.”

In de finale namen Liz en Loïc uit team Groen het op tegen Davy en Silvana uit team Rood op het eiland St. Anastasia in de Zwarte Zee. Een sprint van 350 meter bepaalde wie er als eerste in het vliegtuig zat, en de finale mocht spelen waar het ieder voor zich was. “Ik kon het goed vinden met Loïc. Maar we hadden ook besproken dat er een dag zou komen dat we rivalen zouden zijn”, zegt ze. “Dat we ons daarbij moesten neerleggen, wat dat is nu eenmaal het spel. Ik moet vooral dankbaar zijn, dat ik zolang met Loïc een team kon vormen. Want zonder hem was ik misschien niet in die finale geraakt. We vulden elkaar prima aan.”

Dat was niet met iedereen het geval. Vooral Lotte en Evelien waren niet mals voor Liz, en gaven in beeld hun ongezouten mening over de Limburgse. Zo zei Evelien dat Liz ‘niet al te slim was’. “Ach, er zijn dingen inderdaad gezegd. Maar dat is ook televisie. Er worden net de strafste quotes uitgezonden. So be it. Ik heb er geen nare nasmaak aan overgehouden”, zegt Liz die voormalig Limburgs kampioenen acrogym is. “Sommige mensen zijn meer een flapuit. Ik ben iemand die over mijn woorden nadenkt, en me in iemand anders zijn schoenen plaatst. Ik probeer mensen te behandelen hoe ik zelf wil behandeld worden. Van mij mocht iedereen het spel winnen.”

En toen was het plots ieder voor zich.© vtm

India

In het ultieme duel met Löic lagen er voor hen op tafel twee koffers. In één zat 16.600 euro, in het andere slechts duizend euro. In vier beurten gingen de koffers van de ene naar de andere kant, en werd er zo beslist wie welk koffertje mocht openen. Liz bleek de hoofdprijs gekozen te hebben. Het geld komt zeker van pas. “Ik had al een pand gekocht in Wijer (Nieuwerkerken) waar vroeger een bakkerij zat en verbouw het tot een kapsalon. De bedoeling is om eind dit jaar of begin 2025 de deuren te openen. Het is een prachtig, maar ook een kostelijk project. Daarnaast heb ik een sponsorkindje via Joy for kids in India, dat ook steun kan gebruiken. Een eerlijke organisatie, mijn mama en papa zijn hun sponsorkinderen in India al gaan bezoeken. Ik had het idee reeds voorgelegd aan de organisatie, maar die hadden afgeraden om in één keer veel geld door te sturen. Het zou mensen met minder goede bedoelingen op slechte ideeën brengen. Daarmee besloot ik om een tweede kindje te sponseren.”

Liz heeft al wat plannen met het geld.© vtm

Ook online hot

Niet alleen om financiële redenen was Het onbekende lucratief. Liz, die ook een succesvol model is, zag ook haar aanhang op Instagram flink aandikken. “Enkele duizenden mensen klikten me aan. Ik heb nu 33.000 volgers. En die sturen lieve berichten. Mijn doen en laten houdt veel mensen bezig.” (lacht)

Liz, die onder meer als assistente bij een kaakchirurg werkte, is al enkele jaren een docente in kappersopleiding voor volwassenen bij Syntra. Zowel in dag- als avondonderwijs. Maar nu is ze klaar voor de volgende stap. “Al geef ik dat lesgeven niet op. Het is net de combinatie met een eigen zaak en modellenwerk die het zo leuk maakt. Maar ik verlangde naar die zelfstandigheid, naar goeie babbels met klanten. Mijn moeder is ook altijd kapster geweest, en ik denk dat ik de microbe via haar te pakken kreeg om in dezelfde branche te werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER