© via REUTERS

Zeker 41 doden en 17 vermisten door overstromingen in Indonesië

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn nu al 41 mensen omgekomen na overstromingen en koude lavastromen. Dat heeft een verantwoordelijke van het lokale rampenagentschap gemeld. Zeventien mensen zijn nog vermist.

jvh
Bron: BELGA

“Afgelopen nacht hadden we 37 dodelijke slachtoffers geregistreerd. Maar sinds vanochtend is dat aantal nog opgelopen tot 41”, aldus verantwoordelijke van het rampenagentschap van West-Sumatra, Ilham Wahab. De reddingsdiensten zijn ook nog op zoek naar 17 vermisten.

Zaterdagavond werden de districten Agam en Tanah Datar, in het westen van Sumatra, getroffen door hevige regenval, waardoor snel overstromingen ontstonden en koude lavastromen vanop de Marapi-vulkaan. 

In Agam werden drie mensen als vermist opgegeven, in Tanah Datar zijn veertien mensen vermist. Wahab roept de bewoners in de zwaarst getroffen regio’s nog op om veiligere oorden op te zoeken.

Het nationale rampenagentschap had zondag laten weten dat 84 woningen, zestien bruggen en twee moskeeën beschadigd waren geraakt in Tanah Datas, net als 20 hectare aan rijstvelden. Indonesië heeft regelmatig te kampen met aardverschuivingen en overstromingen tijdens het regenseizoen. 

In 2022 moesten 24.000 mensen geëvacueerd worden en kwamen twee kinderen om het leven bij overstromingen op Sumatra. Volgens milieuactivisten werd de situatie nog verergerd door de ontbossing als gevolg van de houtkap in de regio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer