Wijlen pastoor Leo Wuyts stond op zondag vooraan in de kerk, maar vooral tussen de mensen van Wijnegem.© Hugo Gerstmans

Wijnegem rouwt om pastoor Leo Wuyts: “Onafgebroken voor onze parochie gezorgd sinds 1977”

Wijnegem -

Leo Wuyts is op 78-jarige leeftijd overleden. De priester arriveerde in 1977 in de enige lokale parochie Onze-Lieve-Vrouw-Van-De-Bloeiende-Wijngaard om er nooit meer weg te gaan. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 25 mei.

Jan Auman

“Als er één ding in uw artikel moet staan, dan is het dat Leo zich allesbehalve verheven voelde boven de anderen. Hij was ook als priester een mens tussen de mensen van Wijnegem. Dat maakte hem hier ook zo geliefd”, vertaalt Chris Adriaenssens, één van de pastoraal medewerkers die – samen met Chris Blanckaert – de wekelijkse zondagsmis voorgaat sinds dat voor pastoor Leo fysiek te zwaar geworden was.

“Als er één ding in uw artikel moet staan, dan is het dat Leo zich allesbehalve verheven voelde boven de anderen”

Chris Adriaenssens

Pastoraal medewerker

“Maar hij is ondanks zijn strijd tegen kanker tot de laatste uren voor zijn dood maandag jongstleden zeer helder gebleven en zelfs vanop z’n ziekbed in Coda Hospice in Wuustwezel bleef hij betrokken bij ons rond de kerktoren”, getuigt een andere parochiaal bestuurder Luc Aernouts.

De in Herenthout opgegroeide Leo Wuyts was erg geliefd in Wijnegem, waar hij dus bijna een halve eeuw onafgebroken pastoor is geweest. Hij werd er op handen gedragen door individuele gelovigen, maar ook leden van verenigingen als Samana , de Chiro, KWB, Femma, koren, het pastoraal team en al die andere mensen die zich inzetten voor anderen.

Voetwassing

Luc Arnouts, Chris Blanckaert, Maria Macquoi, Chris Adriaenssens, Jan Aerts, Maria Rombouts, Frida Plasmans en andere kerngroep-medewerkers van het eerste uur verrasten hun herder in de zomer van 2022 nog met een geschenk uit dankbaarheid voor zijn engagement: een schilderij rond het thema De voetwassing, geïnspireerd om wat Christus volgens gelovigen echt heeft gedaan met zijn leerlingen. Een symbool voor dienstbaarheid, onderdanigheid en naastenliefde. Drie begrippen die erg van toepassing waren op pastoor Leo Wuyts.

Pastoor Leo Wuyts bij zijn huldiging in de zomer van 2022, toen hij niet toevallig het schilderij De voetwassing cadeau kreeg.© Hugo Gerstmans

Verrijzenisliturgie

Iedereen wordt uitgenodigd op de verrijzenisliturgie ter ere van ZEH Leo Wuyts in de parochiekerk van O.-L.-Vrouw in Wijnegem, Wommelgemsteenweg 34-36, op zaterdag 25 mei om 10 uur. Er is mogelijkheid om de plechtigheid te volgen via livestream vanaf 9.50 uur via www.peeraer-wijnegem.be Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de ontmoetingsruimte van voornoemde kerk vanaf 9.30 uur.

De crematie, gevolgd door de bijzetting van de urne in het urnenveld van de begraafplaats van Wijnegem, zal later in intieme kring plaatshebben.

Gelegenheid tot groeten in rouwcentrum Peeraer, Turnhoutsebaan 444 in Wijnegem, op vrijdag 17 mei van 19 uur tot 20 uur en zaterdag 18 mei van 16 uur tot 17 uur.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners