Belga/Photo News/Getty/Kristof Ghyselinck/Reporters
Volledig scherm
© Belga/Photo News/Getty/Kristof Ghyselinck/Reporters

Angst voor kaas, zee-egels en antieke meubelen: celebrities lijden aan de meest bizarre fobieën

De act met de 'helderziende' kip kon 'Belgium's Got Talent'-jurylid Niels Destadsbader maar matig bekoren. Niels heeft dan ook een panische angst voor kippen. En hij is lang niet de enige met een fobie. Van pleinvrees over angst voor Sinterklaas tot een kazenfobie, ook onze bekende medemensen ontsnappen er niet aan.

12 reacties

  • Hans Torbeyns

    6 jaar geleden
    Nicole Kidman: was zeker een foto van een slecht gemaakt wassen beeld ! David Beckham kan/kon dit wel oplossen door zelf met nr 13 te spelen en de tegenspelers kijkt hij in de ogen; dus geen 13 te zien
  • Titine d' Oléron

    6 jaar geleden
    Een gezonde fobie zou er eentje zijn waar men een gezonde angst ontwikkeld tegen dit soort over het paard getilde primaten die zichzelf o zo graag zien..
  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Net als Aureleu heb ik ook aragnophobia (bang can spinnen) en hoogtevrees. Ik woon een uurtje zuiden van San Francisco waar ik enkele keren op de Golden Gate Bridge heb gewandeld of gereden. Naar beneden kijken kan ik niet. Alleen wel voor of achter mij hetgeen goed is want het zicht van Saucolito en SF (aan de andere kant) zijn heel mooi. Het is dus wel spijtig wanneer men hoogtevrees heeft want je mist wel prachtige zichten. Ik vraag me af of alle mensen een phobia hebben.
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Ja Rik Duyvejonck dat noemt men fraudefobie Al de multinationals lijden daaraan
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Hoe noemt men een fobie om ledematen uit de kom te krijgen? Daar lijdt ik aan sinds ik in het middelbaar tijdens LO mijn rechterknie uit de kom heb gehad en mijn onderbeen stond 90° naar buiten t.o.v. mijn bovenbeen. Heb al dikwijler mijn knieen uit de kom gehad, maar dat was de ergste. Een week manken en da's nu zeker 25 jaar geleden. Als ik eraan terugdenk, grijp ik automatisch naar mijn knie.