dinsdag 20 maart 2018 - Rode Duivels
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

“Het zijn vrienden, geen concurrenten”

De Rode Duivels verzamelden gisteren een allereerste keer om de vriendschappelijke interland tegen Saudi-Arabië van volgende week dinsdag voor te bereiden. Eén nieuw gezicht in Tubeke, dat van Anthony Limbombe. “Maar zenuwachtig ben ik niet, ik ken hier nog enkele jongens van bij KRC Genk, zoals Carrasco en Origi”, lacht de 23-jarige Brugse aanvaller.

Kristof LIBERLOO

Anthony Limbombe verhuisde in 2005 van KV Mechelen naar KRC Genk. De jonge Limbombe was toen amper tien jaar oud. Op 17 september 2010 maakte hij als zestienjarig kereltje zijn debuut tegen Lokeren. In totaal speelde hij (een deel van) 86 wedstrijden en scoorde hij vijf keer voor KRC Genk. Maar een onvergetelijke indruk kon Limbombe niet nalaten en dus zocht hij in 2014, na een uitleenbeurt aan Lierse, andere oorden op. Over de grens bij NEC in Nijmegen brak hij wel potten. Onder de vleugels van Club Brugge-coach Ivan Leko voetbalde hij zich in de nationale ploeg. “Bij Genk is het niet gelopen zoals verwacht”, aldus Limbombe. “Achteraf bekeken was ik toen nog niet helemaal klaar voor het grote werk. Zowel op mentaal als fysiek vlak moest ik toen nog stappen zetten. Dat heb ik intussen gedaan. Bij Club Brugge loopt het dit seizoen vlot, ik had deze selectie dan ook een beetje verwacht.”

 Photo News

Bij de Rode Duivels werd Limbombe gisteren herenigd met enkele vrienden van in Genk. “Zowel Carrasco als Origi ken ik natuurlijk nog goed. Daardoor verloopt de aanpassing erg vlot. Ik heb zelfs nog met Yannick samen op school gezeten. En Willy Mraz, bij wie ik destijds in het gastgezin logeerde, stuurde me een sms om me te feliciteren met mijn selectie voor de Rode Duivels. We zijn nog altijd close. Stallone woonde ook bij Willy en mijn jongste broer Bryan verblijft er nu.”

Broertje Bryan

Bryan Limbombe tekende vorige zomer zijn eerste contract bij KRC Genk. Volgens Anthony is de 16-jarige aanvaller de beste voetballer van de drie broers. “Stallone moet het vooral van zijn kracht hebben, ik van mijn techniek, Bryan combineert die twee aspecten.”

Volgende week dinsdag kan Anthony tegen Saudi-Arabië zijn debuut maken in het shirt van de Rode Duivels. De concurrentie in de aanval is loodzwaar. “Carrasco speelt ook op mijn positie, ja, dat klopt. Maar ik zie hem vooral als vriend, niet als concurrent. Hij staat al verder dan ik. Origi ook. Ik moet die volgende stap nog zetten. Mijn tijd komt nog, iedereen bewandelt zijn eigen pad.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws