Levenloos lichaam van matroos (20) uit het water gehaald in Gentse haven: onderzoek geopend naar omstandigheden

© IF

Gent -

In de Gentse haven is woensdagmiddag het levenloze lichaam van een matroos uit het water gehaald. De twintiger met Indonesische nationaliteit was enkele uren daarvoor als vermist opgegeven. Het arbeidsauditoraat is een onderzoek geopend naar de omstandigheden.

Simon Dekaezemaker

De twintiger was werkzaam op een binnenschip. Bij aankomst waar geladen en gelost moest worden in de Gentse haven merkte de kapitein van het schip op dat de man niet meer aan boord was. Op camerabeelden was te zen hoe de matroos overboord werd geslagen.

De kapitein van het schip verwittigde daarop de hulpdiensten. De scheepvaartpolitie en de brandweer deden daarop een zoekactie. Omstreeks 14 uur werd het levenloze lichaam van de matroos uit het water gehaald ter hoogte van de Moervaartkaai door duikers.

Het arbeidsauditoraat Gent is een onderzoek geopend naar de omstandigheden. “De scheepvaartpolitie en de dienst toezicht welzijn op het werk zijn bezig met het onderzoek”, klintk het daar. “De plaats waar het ongeval exact gebeurd is, moet onderzocht worden.”

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen