© REUTERS

Farmabedrijf Sanofi wil 99 jobs schrappen in België

Farmabedrijf Sanofi wil op zijn sites in Gent en Diegem 99 jobs schrappen. Dat meldt De Tijd vrijdag en het bedrijf bevestigt de informatie.

mtm

De geplande sanering is deel van een wereldwijde herstructurering. In Gent heeft het bedrijf de intentie aangekondigd om 67 jobs te schrappen, terwijl op het hoofdkantoor in Diegem 32 jobs bedreigd zijn. Sanofi geeft in België werk aan zowat 1.600 mensen.

Het bedrijf zegt dat het zijn manier van werken moet aanpassen en de organisatie verder moderniseren “om een wereldspeler in de immunologie te worden”. De focus zal liggen op nieuwe vaccins en geneesmiddelen in de immunologie die “de eerste of de beste in hun klasse kunnen zijn en echt een verschil kunnen maken voor de patiënt”.

“Momenteel hebben we twaalf nieuwe medicijnen en vaccins in de klinische ontwikkelingsfase die veelbelovende nieuwe behandelingen kunnen worden voor immuungerelateerde aandoeningen”, zegt het bedrijf. Een aantal onderzoeksactiviteiten in een vroeg stadium in Gent zal als gevolg worden stopgezet.

Sanofi zegt dat naar alle mogelijke oplossingen wordt gekeken voor medewerkers van wie de functie mogelijk geïmpacteerd is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer