© Google Street View

“Stop kakofonie aan aankondigingsborden”

Er staan veel te veel aankondigingsborden voor activiteiten langs de Heistse wegen. Dat vindt raadslid Jan Baestaens (ETA). Hij roept het gemeentebestuur op tot actie.

Bert Provoost

“Op sommige plaatsen is het een ware kakofonie”, stelt Baestaens. “Denk maar aan de rotonde Sint-Bernardus in Schriek, de rotonde Kruisbrug in Grootlo of het kruispunt Nieuwendijk Itegem. Soms komt zelfs de openbare veiligheid in het gedrang omdat passanten zo afgeleid worden. Er worden wel voorwaarden gesteld aan het plaatsen van zulke borden, maar die worden nauwelijks nageleefd. Het zou beter zijn om dit te stoppen en vanuit de gemeente een degelijk alternatief aan te bieden zodat verenigingen hun activiteiten kunnen kenbaar maken”, stelt het ETA-raadslid.

“We trachten wel degelijk om de wildgroei te beteugelen. Maar het is een moeilijke oefening. We willen ook geen heksenjacht ontketenen op verenigingen”, zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

“Als er een vergunning voor een evenement wordt aangevraagd, dan komt dat bij onze evenementenambtenaar terecht en die legt voorwaarden op in de toelating. Dat gaat dan over zaken als de toegelaten afmetingen en het feit dat er maximum een maand op voorhand geafficheerd mag worden. De voorwaarden zijn gebaseerd op aanbevelingen van de politie en het gewest”, legt Vleugels uit.

“Op Vlaams niveau wordt tegelijk gewerkt aan een gewestelijke verordening publiciteit. Die is in mei van dit jaar in openbaar onderzoek gegaan, maar we hebben er verder nog niets van vernomen. De evenementenambtenaar volgt dit nauw op. We wachten af tot die verordening er is en zoeken dan naar een correcte maar soepele lokale toepassing”, klinkt het.

Evenementen die buiten Heist georganiseerd worden, krijgen sowieso geen toelating om aankondigingsborden te plaatsen op het Heistse grondgebied.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER