Barnyard Bigband in volle repetitie voor hun verjaardagsconcert.© koen fasseur

Barnyard Bigband speelt samen met Brussels Jazz Orchestra: “Een uniek verjaardagsconcert”

Essen, Kapellen -

De Essense Barnyard Bigband nodigde voor hun vijfjarig bestaan het Brussels Jazz Orchestra uit om samen te spelen. “Iedereen is welkom op dit uniek verjaardagsconcert op 11 mei in zaal Lux in Kapellen”, zegt trompettist Guy Van Gils.

Stijn de Koning

“Ik speelde al langer met het idee om een bigband op te richten met een frisse kijk op tijdloze muziek van de voorbije zeventig jaar. In 2018 bracht ik een 20-tal instrumentalisten samen. En dat klikte van bij de eerste noot”, vertelt Guy Van Gils. “Bij Barnyard Bigband hoor en zie je trompetten, saxen, trombones en uit de kluiten gewassen ritmesecties. We spelen funk, jazz en echte klassiekers, van Miles Davis over Frank Sinatra tot Robbie Williams.”

“In april 2019 speelden wij ons eerste concert en dat smaakte zeker naar meer, maar even later dook corona op. Onze band toonde het nodige doorzettingsvermogen en we timmerden verder aan de weg. En in 2022 namen we deel aan de workshop ‘Fire Up That Big Band’, georganiseerd door het Brussels Jazz Orchestra (BJO)”, blikt Guy Van Gils terug. “Dat gaf ons een energieboost. We speelde dat jaar vijf concerten met telkens een andere setlist, goed voor ongeveer acht uur bruisende live muziek. Sinds oktober 2023 is Robrecht Lasoen onze nieuwe dirigent. Hij daagt ons steeds uit met nieuwe nummers.”

De trompettisten repeteren voor de show in Kapellen.© koen fasseur

“Die workshop was inderdaad een heel fijne kennismaking”, pikt Frank Vaganée, artistiek leider van BJO in. “We zijn vereerd dat Barnyard Bigband ons de vraag stelde om samen hun vijfde verjaardag te vieren. De mensen mogen zich op 11 mei in zaal Lux in Kapellen verwachten aan een muzikale reis vol passie en gedrevenheid. Wij kijken er echt naar uit hoe de beide bands elkaar inspireren en naar een nog hoger niveau tillen.”

Footnote & Footprint

“Brussels Jazz Orchestra bestaat sinds 1993 en bouwde in die periode een uitgebreid repertoire op. Daaruit maakte ik een selectie voor het verjaardagsconcert en ik noemde het een beetje de voetafdruk of footprint van ons orkest”, legt Frank Vaganée uit.

“Ten opzichte van BJO zijn wij als Barnyard Bigband nog maar een kleine voetnoot, in plaats van een voetafdruk. Zo kwamen we tot de naam voor dit concert: Footnote & Footprint”, vult Guy Van Gils aan.

Het Brussels Jazz Orchestra.© Johan Jacobs

Brussels Jazz Orchestra & Barnyard Bigband spleen een selectie uit het repertoire van de beide bands in zaal Lux, Marktplein 1, 2950 Kapellen. Het concert start om 20u.

Tickets kosten 23 euro en bestel je via: Ticketshop Cultuurdienst Kapellen

Barnyard Bigband viert 5-jarig bestaan met uniek verjaardagsconcert.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners