Deze drie Vlamingen stelden een simpele vraag in ‘Hoe Zal ik het Zeggen’. Nu vertellen ze wat er daarna is gebeurd

© Boumediene Belbachir/VTM

Al zes weken lang krijgen bekende en vooral minder bekende Vlamingen in het VTM-programma ‘Hoe Zal ik het Zeggen’ een boodschap mee die ze niet snel meer zullen vergeten. Wij kozen drie kleine verhalen uit de voorbije afleveringen en belden met de hoofdrolspelers om te polsen naar hoe het allemaal is afgelopen.

Jeroen De Bodt

LEES OOK (+). Hij doet het niet vaak, maar onze tv-reporter geeft vier sterren aan ‘Hoe zal ik het zeggen’. “Klasse”

Heeft Aldo eindelijk zijn oprit gekregen van Guy?

© VTM

Aldo wou aan zijn voordeur een verharde parkeerplaats, en vroeg daarvoor hulp aan zijn goede vriend Guy. “Hij is gespecialiseerd in de aanleg van buitensportvelden. De geknipte persoon dus”, vertelt Aldo. Maar zes jaar na zijn vraag heeft Aldo nog steeds geen dolomieten oprit. Zélfs niet na de uitzending van enkele weken geleden.

De reden is eenvoudig: tijdgebrek. “Guy heeft het de afgelopen maanden ontzettend druk gehad. Nu de weersomstandigheden minder optimaal zijn, begint zijn werk wat stil te vallen. Maar nu is het natuurlijk ook niet meer de optimale periode om mijn oprit aan te leggen”, zegt Aldo.

“Ik mag er zelfs niet meer over beginnen. Als ik er nog één keer over spreek, komt hij dertig ton dolomiet op mijn oprit kieperen. Al kon hij wel heel hard lachen met de stunt. Ik weet dat hij doorgaans goed te vinden is voor dit soort fratsen”, klinkt het.

Na de uitzending kwamen er veel positieve reacties van vrienden en kennissen via allerlei kanalen zoals WhatsApp en Facebook. “Zelfs in het postkantoor werden we erover aangesproken. Al heb ik van niemand een voorstel gekregen om mijn oprit gratis te komen aanleggen. En mocht dat zo zijn, zou ik nog steeds kiezen voor Guy”, besluit hij.

(lees verder onder de video)

Woont Benjamin eindelijk samen met Marie?

© VTM

De vraag kwam op een warme dag eind mei letterlijk uit de lucht gevallen: of Marie met Benjamin wou gaan samenwonen? De twee waren al zesenhalf jaar samen, hoog tijd om een eigen nestje te bouwen, zo vond Benjamin. Drie maand na de opnames zijn de twee effectief gaan samenwonen, samen met de beste vriendin van Marie. “En het valt heel goed mee, ook al loopt ons ritme nog helemaal anders: zij is al aan het werk, terwijl ik nog studeer”, zegt Benjamin.

Missie geslaagd, dus. “Al heeft ze me wel gezegd dat ik me zoiets geen tweede keer mag riskeren. Ze staat namelijk niet zo graag in de belangstelling. Toch was ze wel heel blij en verrast. Ze vond het zelfs romantisch.”

Aangezien het tweetal op het campagnebeeld staat van ‘Hoe Zal ik het Zeggen’, was het moeilijk om de stunt al die tijd geheim te houden. “Het heeft tot heel wat speculaties geleid. En ook tegenover onze familie hebben we nooit verklapt wat er aan onze samenwoonplannen vooraf is gegaan. Maar eenmaal na de uitzending hebben we heel veel leuke reacties gekregen van familie en vrienden”, zegt Benjamin.

(lees verder onder de video)

Heet Matthias een date kunnen versieren met Soetkin?

Van alle plaatsen om iemand mee te vragen op date, lijkt een Delhaize-supermarkt misschien niet de meest evidente. Toch waagde Matthias zich eind mei aan het originele aanzoek. Hij kende haar nog maar twee maanden en wou eens een avondje met haar op stap.

© VTM

Maar hoe is het nu afgelopen? “Van de date achteraf is niets meer in huis gekomen. We zijn dus ook geen koppel, al zijn we wel dichter bij elkaar gegroeid. Noem ons gerust hele goede vrienden”, vertelt Matthias ons.

Toch had Soetkin niets dan lof voor zijn aanpak, ook al liet ze dat op televisie misschien niet uitschijnen. “Extreem, origineel, en lief gedaan, vond ze. Ze zal het alleszins niet snel vergeten. Een unieke ervaring.”

En dat vond ook televisiekijkend Vlaanderen, zo blijkt. “Onze gsm had veel moeite om alle berichten te ontvangen, het heeft behoorlijk wat tijd in beslag genomen om die allemaal te beantwoorden. Ook de dagen nadien hebben we nog veel reacties ontvangen van vrienden en familie die uitgesteld hebben gekeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen