Er kon onverwacht toch nog met stoepkrijt geschreven worden.© Hugo Gerstmans

Koude en regen staan buitenpretjes niet in de weg

Wijnegem -

De jeugddienst van Wijnegem kan in de toekomst kijken. Reeds in februari doopten ze daar de editie 2024 van de Buitenspeeldag tot ‘moddereditie’.

 Een weersvoorspelling die op 17 april uitkwam. Het was bovendien erg koud. Maar het weerhield enkele tientallen Wijnegemse speelvogels er woensdag niet van hun vleugels uit te slaan.

Schepen van Jeugd Maarten Janssens (N-VA). “Het was een beetje bang afwachten hoe het zou lopen gezien het mindere weer. Maar we zijn super blij dat we alles hebben laten doorgaan. Er waren geitjes en schaapjes die de kinderen konden aaien en eten geven. Ze konden een ritje maken op de pony. Verder was er een leuk parcours gemaakt dat uitkwam in een groot modder bad. Ook de verschillende fietsjes en gocarts konden op vele kindjes rekenen die dan weer op een anders parcours konden racen.”

© Hugo Gerstmans

Onder de tent was ook een plek voorzien waar er onder begeleiding van de Gezinsbond met stoepkrijt getekend kon worden. En als laatste konden er ook bloemetjes geplant worden die mee naar huis genomen konden worden.

De ouders en kinderen konden tijdens de buien schuilen onder de verschillende tenten of iets drinken in de bar binnen in ’t Gasthuis. De gemeente had ook nog voor warme wafels gezorgd die de kinderen gratis kregen.(jaa)

Her modderbad was één van de attracties.© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners