Direct naar artikelinhoud
Ongeluk

Vrachtwagen rijdt in politiekantoor Machelen: beide inzittenden overleden

De vrachtwagen boorde zich in het politiekantoor van Machelen.Beeld Mark Baert

Aan de Woluwestraat in Machelen is een vrachtwagen in het wijkkantoor van de politie gereden. Dat zegt de woordvoerder van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. Beide inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Zaterdag iets na 14 uur is er een vrachtwagen van de warenhuisketen Aldi ingereden op het gebouw van de Federale Wegpolitie aan de Woluwelaan in Machelen. Daarbij zijn twee doden gevallen. Beide waren de inzittende van de vrachtwagen die  om een nog onverklaarbare reden van de weg afweek en tegen een leegstaand gebouw aanreed dat in het verleden gebruikt werd door de Federale Wegpolitie. Dat meldt Catherine Bodet, woordvoerster van de politiezone Vilvoorde-Machelen.

"Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval moeten onderzoeken. Momenteel is het nog volstrekt onduidelijk hoe dit ongeval kon gebeuren", aldus Bodet. De woordvoerster kan momenteel ook nog geen informatie kwijt over de identiteit van de slachtoffers. De Woluwelaan is er ter hoogte van het ongeval momenteel in de richting van Diegem afgesloten voor het verkeer.

De vrachtwagen boorde zich in het politiekantoor van Machelen.Beeld Mark Baert