sociale media

Mediagroep Trump leed 327 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal

Donald Trump.© epa-efe

De Trump Media and Technology Group (TMTG), het mediabedrijf van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van meer dan 300 miljoen dollar (276 miljoen euro) geleden.

em, blg

De groep boekte een nettoverlies van 327,6 miljoen dollar in de periode van januari tot maart. Dat is aanzienlijk meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen een nettoverlies van 210.000 dollar opgetekend werd.

TMTG, met als belangrijkste onderdeel het sociale netwerk Truth Social, boekte over de drie maanden slechts 770.500 dollar omzet. Het bedrijf is sinds eind maart genoteerd op de Amerikaanse beurs.

In een verklaring zegt het bedrijf in dit “vroege stadium” van zijn ontwikkeling vooral “gefocust te zijn op productontwikkeling op de lange termijn, in plaats van op kwartaalomzet”. Aan Amerikaanse media laat TMTG voorts weten “voldoende” geld te hebben om het bedrijf “in de nabije toekomst” te financieren. Het bedrijf had eind maart 274 miljoen dollar in kas. Dat bedrag is na de beursgang alleen maar gestegen.