© Gemeente Bornem

Extra beveiliging nodig in afwachting van werken

Het zwembad van de gemeente Bornem op het domein Breeven sluit vanaf maandag tijdelijk zijn deuren voor dringende werkzaamheden. Een rapport wees aan dat een aantal bouten waarmee verlichtingsarmaturen bevestigd zijn, moeten vervangen worden.

wabo

“We moeten denken aan de veiligheid van het personeel en de gebruikers van het zwembad”, zegt schepen van Sport, Saadet Gülham (N-VA). “Natuurlijk is het jammer dat dit net in deze periode moet gebeuren, maar veiligheid gaat boven alles. Omdat er stellingen moeten gebouwd worden, zullen de werken allicht langer dan een week duren. De gebruikte RSV-bouten in de zwemhal moeten dringend vervangen worden door stalen exemplaren. Dit is het gevolg van nieuwe technische inzichten rond corrosievorming in zwembaden. Onder de geluiddempende panelen die aan het plafond hangen, zal een veiligheidsnet worden gehangen.”

In september zal een gespecialiseerde firma de definitieve herstellingen doen. Dat zal gebeuren tijdens de traditionele sluitingsweek van het zwembad. Volgens schepen Gülham wordt al het mogelijke gedaan om de hinder te beperken. De zwemactiviteiten die voorzien waren tijdens de gemeentelijke sportkampen zullen vervangen worden door andere sporten. De squash, sporthal, klim- en vechtsportzaal en het Sportkafee blijven wel open.