Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO. Zwitserland neemt steilste kabelbaan ter wereld in gebruik

Het heeft het Zwitserse bergdorpje Stoos maar liefst veertien jaar aan planning en constructie gekost, maar zondag hebben ze er eindelijk de steilste kabelbaan ter wereld in gebruik kunnen nemen.

jdb

De lift, die een slordige 44 miljoen euro heeft gekost, verbindt de vallei nabij het kanton Schwyz met het autovrije bergdorp Stoos, dat zich op 1.300 meter hoogte bevindt.

Passagiers die de lift nemen, zullen de tocht wellicht niet snel vergeten. Want de rit van 1,72 kilometer en een hoogteverschil van 743 meter overbrugt, kent op een bepaald moment een hellingsgraad van maar liefst 110%.

Elke liftcabine, die eruitziet als een groot hamsterwiel, kan tot 34 mensen vervoeren en reist met een snelheid van tien meter per seconde. Passagiers hoeven overigens niet te vrezen dat ze helemaal ondersteboven de berg op moeten rijden: elke cabine kan rond zijn as draaien, waardoor elke reiziger steeds recht kan blijven zitten.

© AP

© AP

© EPA-EFE

© REUTERS

© REUTERS

© EPA-EFE

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER