Een voorlopig toekomstbeeld.© rr

Vlaams Belang vraagt naar plannen voor binnenspeeltuin in Kessel: “Wat is het verschil met Jumbo?”

Kessel -

De plannen van de Lommelse decorbouwer Eye-Opener om in Kessel (Nijlen) een nieuwe binnenspeeltuin te openen zijn besproken in de Nijlense gemeenteraad. Daarin gaf de burgemeester aan dat er nog geen volledig aanvraagdossier is ingediend.

De kwestie werd naar voor gebracht door gemeenteraadslid Ingrid Van Wunsel van Vlaams Belang. “Een tijdje geleden las ik in de krant dat er een binnenspeeltuin zou komen vlak bij de locatie waar supermarkt Jumbo onlangs geen toelating kreeg. Zo’n binnenspeeltuin zorgt toch ook voor extra verkeer en parkeerdruk? Wat is het verschil?”, zo vroeg ze zich af.

“Er is inderdaad een vraag tot inlichtingen tot bij ons gekomen”, aldus burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “Er zijn door hen verklaringen afgelegd in de pers. We hebben duidelijk aan de potentiële aanvragers meegegeven dat ze wel degelijk een studie moeten voorleggen met betrekking tot de mobiliteit. Voorlopig is er geen aanvraag binnen met die onderbouw van de mobiliteitsstudie. We zullen zien wat er verder van komt. Van het moment dat het dossier in behandeling is, hebben we het er inhoudelijk verder over in de gemeenteraadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling.”

Vooraanstaand bedrijf

In april onthulde het bedrijf op zijn familiedag in Hangar 58 in Bokrijk dat het een omgevingsvergunning zou aanvragen voor een binnenspeeltuin in Nijlen. Eye-Opener is een bekend decorbouwbedrijf uit Lommel. Het begon in 2020 met het bouwen van belevingshuisjes. Inmiddels groeiden ze uit tot vooraanstaande decorbouwers in de pretparkindustrie en de festival- en musicalwereld. Gerenommeerde bedrijven en organisaties als Tomorrowland, Studio 100 en Bellewaerde behoren tot hun cliënteel.

De binnenspeeltuin zou er komen in een pand op de gewestweg Grote Steenweg in Kessel dat al een tijdlang leegstaat. De exacte locatie wilden ze bij Eye-Opener voorlopig nog niet bevestigen, al wijst alles in de richting van het leegstaande gebouw van Opnieuw & Co dat eind 2022 de deuren definitief sloot.

In Kessel is er met partycenter Het Fort al een binnenspeeltuin. Net over de grens van Nijlen met Grobbendonk vind je binnen- en buitenspeeltuin De Kloek. (bepr)

LEES OOK. Trouwe medewerkers beleven emotionele laatste dag in kringloopwinkel: “Afsluiten doen we samen met een etentje”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners