.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Antigifcentrum waarschuwt: meer CO-vergiftigingen bij onveilige verwarmingstoestellen

CO-vergiftiging maakte vorig jaar 16 dodelijke slachtoffers in ons land. Dat blijkt uit het CO-jaarverslag van het Antigifcentrum. De dalende trend van de voorbije jaren wordt daarmee opnieuw bevestigd, maar het aantal incidenten met onveiligere toestellen als petroleumkachels en butaangasbranders stijgt wel. "Mogelijk een uiting van energiearmoede", waarschuwt het antigifcentrum.

12 reacties

  • Gregory Verplancke

    5 jaar geleden
    Gasstooktoestellen moet om de 2 jaar een verplichte controle ondergaan!! HEEL veel mensen die dit niet doen... Het is verpicht maar er wordt wel GEEN controle op uitgevoerd...
  • james vroman

    6 jaar geleden
    hoe meer je alles potdicht maakt hoe hoe meer kans op CO-vergiftigingen...
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Koop gastoestellen met thermische veiligheid op en dan word u gas automatisch gesloten bij defect . Kost geld natuurlijk . Maar ja . Mag nooit iets kosten en de stoef moet ook blijven .
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter te tevéél geisoleerde woningen eens nakijke op co2 vergiftiging .. Er kan niks buiten en dan ook niet binnen . Marc Statham --- Dat zie je van ver aan de zwarte rook hé .. Jij bent hier goed aan het fantaseren en aan het liegen.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Moest je weten wat ze in houtkachels en allesbranders opstoken je zou nogal verschieten. Geverfd, vernist en gebeitst hout ,afbraakmaterialen ,tot hun PMD toe in allesbranders ,ik ken er zo een paar en die doen niks anders om zo weinig mogelijk stookkosten te hebben.