Een band als Mission Kowalski uit Lint in de zuidrand boeken, kan met subsidies.© RR

Een schoolfeest of een festival organiseren met lokaal talent kan met subsidies: “Voor meer speelkansen in de Antwerpse zuidrand”

Zuidrand -

Organisatoren van festivals, straat-, school- en wijkfeesten, socioculturele evenementen of horeca-uitbaters die een artiest uit de Antwerpse zuidrand boeken, kunnen hiervoor een mini-subsidie aanvragen bij Cultuurregio Zuidrand.

Cultuurregio Zuidrand lanceert deze nieuwe subsidie om lokaal talent makkelijker te programmeren en meer in de kijker te zetten. Een voorwaarde is dat zowel de organisator als het lokaal talent in het werkgebied van Cultuurregio Zuidrand valt en dat zijn de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

“De afgelopen jaren hebben we ingezet op de ondersteuning van het lokaal talent in onze regio. Met de popraad Zuidrand in 2023 voor muzikaal talent, brainstormsessies tijdens onze Mix & Match-sessies met beeldende en andere kunstenaars en recent met onze netwerkbabbels Talenten Café brachten we de noden in kaart. Daar kwam onder andere naar boven dat lokaal talent meer speelkansen wil in de eigen regio. Met deze mini-subsidie proberen we lokale organisatoren over de streep te trekken om meer ruimte te geven aan lokaal talent”, legt Stefan Beeldens van Cultuurregio Zuidrand uit.

Talentenbank

Lokale organisatoren kunnen bijvoorbeeld socioculturele verenigingen, wijk- en buurtcomités, scholen, lokale horeca, private organisatoren en gemeentelijke diensten zijn. Op de talentenbank, waar momenteel meer dan tachtig muzikanten tot dj’s en schilders zijn samengebracht, kunnen ze een passende artiest zoeken. De subsidie aanvragen kan tot ten laatste een maand voor aanvang van de activiteit.

De subsidie bedraagt maximaal tachtig procent van het bedrag voor de artiesten met maximum 40 euro per persoon of 150 euro per ensemble. Cultuurregio Zuidrand zal de activiteit nog eens extra bekendheid geven. (fisp)

Info: het volledige subsidiereglement staat op de website van Streekvereniging Zuidrand.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aartselaar