© Shutterstock

Metalgroep tijdens concert opgepakt in Rusland wegens “propaganda van nazisymboliek”

Leden van de bekende Russische metalgroep Korrozia Metalla zijn zaterdagavond opgepakt tijdens een concert. Ze worden ervan beschuldigd nazisymboliek te propaganderen, melden de autoriteiten.

lto
Bron: BELGA

“Politieagenten hebben met de hulp van de nationale garde drie leden van een muziekgroep opgepakt in een van de clubs in NizjniNovgorod”, stelt de regionale politie in een verklaring. De drie mannen, van 19, 42 en 57 jaar, worden beschuldigd van “propaganda of het publiekelijk tonen van nazi-accessoires of -symbolen”, een overtreding die gewoonlijk wordt bestraft met een boete of een korte periode van administratieve aanhouding. De politie nam ook T-shirts en boeken in beslag met daarop “verboden symbolen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de manager van de groep gaat het om “oude Slavische symbolen”. Dat verklaarde ze aan het Russische persagentschap TASS.

Op beelden van het concert die op sociale netwerken zijn geplaatst, is te zien hoe de politie tijdens het concert de zaal binnenstormt en toeschouwers dwingt om op de grond te gaan liggen, soms op een gewelddadige manier.

De culturele scène in Rusland staat onder toenemende druk van de autoriteiten, sinds Rusland meer dan twee jaar geleden buurland Oekraïne binnenviel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer