© jaa

Axelle Jamar in finale Miss Fashion: “Misschien word ik wel politieagente”

Op 1 september zal duidelijk worden wie Nisa Van Baelen opvolgt als Miss Fashion. Axelle Jamar (20) uit Schoten wist zich te plaatsen voor de finale.

jaa

Poseren met een natuurlijke flair gaat haar al goed af. Toch is dit pas de eerste missverkiezing waaraan Axelle Jamar deelneemt. “Een vriendin van me had zich enkele jaren geleden ook ingeschreven en haar ervaringen waren zo positief, dat ik besloot om ook mijn kans te wagen. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, maar uiteindelijk werd ik uit negenhonderd meisjes toch maar mooi geselecteerd voor de halve finale. Ook daarin stelde ik blijkbaar niet teleur. Ik zit nu samen met 24 anderen in de finale. Spannend!”

Axelle, een brunette die enkele jaren geleden voor blond koos omdat het haar gezicht zachter maakt, is een sportieve meid. Ze skiet gezwind de hoogste bergen af, zit geregeld in de fitness en loopt een eind weg. Op een catwalk had ze tot voor kort nooit eerder gelopen, maar ook dat gaat haar intussen wel af.

“We zijn nu volop bezig met de choreografie voor de finale. Het wordt een leuke show”, voorspelt Axelle. “Ja, we gaan ook in bikini defileren, maar dat vind ik niet erg. De sfeer onder de meisjes is supergoed. We staan elkaar echt niet naar het leven.”

Met haar 1,64 meter behoort Axelle tot de kleinere finalisten. Maar dat tast haar zelfvertrouwen niet aan. “Ik heb mijn finaliste-lint al met trots gedragen op tal van evenementen en de reacties zijn altijd heel bemoedigend. Zowel op de Antwerp Pride vorig weekend als op Antwerpen Zingt. Ik ga ervoor, maar of deze missverkiezing mijn beroepskeuze zal bepalen, weet ik niet. Ik studeer event- en projectmanagement, maar misschien word ik wel politieagent. Ik werd onlangs goed voorgelicht over die job en dat sprak me erg aan.”

Wie Axelle wil steunen, kan dat doen door een sms met als boodschap ‘MF 10’ te sturen naar 6045.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER