© David Tucci

© David Tucci

thumbnail: null
thumbnail: null

Veteranenploeg Thorianen wil ook (arme) kinderen doen sporten

Toegegeven, het stelt allemaal niet zo heel veel voor. Twee veteranenploegen die elkaar bekampen, staat niet meteen tussen het wereldnieuws. Maar voor Waterschei maakte het eventjes wel iets uit. De Thorianen ontvingen de collega's van KWB Oud-Waterschei.

David Tucci

Beide ploegen maakten zich op het podium van Turkse Rangers klaar voor een spannend schouwspel. Na een felbevochten strijd ging Oud-Waterschei met de (nipte) zege lopen. Het werd 1-2. Een resultaat waar men bij de Thorianen niet echt tevreden mee kon zijn. "We hadden de wedstrijd voor driekwart in handen en kwamen zelfs voor. Maar na de rust konden we ons spel niet meer spelen en werden de ruimtes groter. Het ideale speelpleintje voor de tegenstander", aldus Thoriaan David Tucci.

De Thorianen bestaan slechts één jaar. Een project waar veel tijd en moeite is ingestoken. "Het was een hersenspinsel van een vriend. Met de hulp van anderen bouwden we beetje bij beetje mee aan dit project. Er waren tijden dat we slechts met zeven spelers opdaagden voor een wedstrijd. Ondertussen kunnen we rekenen op een 16-tal jongens. En ondanks de mindere resultaten blijft iedereen enthousiast geloven in deze ploeg."

Hoe de toekomst eruitziet, is nog koffiedik kijken. Maar dat er aan gewerkt wordt, is een zekerheid. "We hebben een hechte groep. Met jongens die willen meeschrijven aan dit succesverhaal. Alle jongens doen iedere week hun best om zich op het veld maximaal te geven. En daarbuiten zijn we bijna dagelijks met elkaar in contact. Maar we willen graag verder gaan met deze ploeg, zeg maar een vaste waarde blijven in Waterschei", gaat Tucci verder.

Om een begrip te worden in Waterschei, zijn al gesprekken opgestart. Eerder dit jaar kregen de Thorianen ook de toestemming om met het legendarische logo van THOR Waterschei te spelen. "Als alles in orde komt, worden we heel binnenkort een onderdeel van Buurtwerk Waterschei, de plaatselijke buurtvereniging die hier al dertig jaar voor de wijk werkt. Op die manier proberen we ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen. En we werken ook aan een tornooi met een wijkfeest er aan gekoppeld. Dit zit nog wel in de denkfase, maar zodra we kunnen deel uitmaken van Buurtwerk Waterschei en de Sportraad van de stad Genk zullen we een versnelling hoger schakelen", geeft Tucci aan.

Een van de doelstellingen op lange termijn moet de maatschappelijke verankering zijn in de wijk en daarbuiten. "Ik merk dat verschillende ouders met één of meerdere kinderen niet altijd de mogelijkheid hebben om hun kind in te schrijven bij een sportclub. Dit omdat de inschrijvingsgelden vaak hoog zijn. Op termijn wil ik niet alleen de veteranen onderdak bieden, maar ook een oplossing zijn voor die ouderen en kinderen. Door een toegankelijke prijs te hanteren en een goede begeleiding. Kinderen moeten kunnen sporten, zonder zich zorgen te maken voor de centjes van papa en mama", besluit een ambitieuze Tucci.

Op 25 november kiest de club in een bijzondere vergadering haar allereerste bestuur. Maar wie wil deel uitmaken van de club, als speler of sympathisant, mag een mailtje sturen naar thorianen@gmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer