© Jan Van der Perre

DISCUSSIE. Wat vindt u van de Bourgondische coalitie waar Bart De Wever mee van start gaat?

Bart De Wever begint coalitiegesprekken met Open Vld en sp.a. Dit na vijf weken onderhandelen. De ‘Bourgondische’ coalitie, genoemd naar de kleuren van de Bourgondische vlag, is in die zin opvallend dat CD&V aan de kant blijft en sp.a, na zes jaar oppositie, terug in het stadsbestuur komt. Wat vindt u van deze doorbraak?

PH

Huidig coalitiepartner CD&V valt uit de boot en Groen gaat opnieuw in de oppositie. De burgemeester bedacht ook al een naam voor deze nieuwe coalitie: de Bourgondische coalitie.

“De uittredende coalitie (met CD&V en Open Vld) heeft in zetelaantal een meerderheid, maar die is te krap om voldoende daadkracht te hebben”, aldus De Wever. Na een reeks gesprekken vond hij bij sp.a en Open Vld voldoende vertrouwen om verder te gaan en te beginnen bouwen aan een bestuursakkoord.

Wat vindt u? Heeft deze combinatie van N-VA met rood en blauw kans op slagen? Vertegenwoordigt ze voldoende de uitslag van de verkiezingen? Wat met de gemiste kans van Groen? En wie zouden volgens u de schepenen mogen worden in het nieuwe bestuur?

Reageer via het onderstaande formulier. Een selectie van de reacties bundelen we woensdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018