Burgemeester Vera Celis (centraal in rode bloemenjurk), hier tijdens het recente paasontbijt van haar partij, trekt in oktober opnieuw de N-VA-lijst in Geel.© RR

Na periode met interne strubbelingen trekt Vera Celis opnieuw lijst van N-VA Geel

Geel -

Burgemeester Vera Celis (64) prijkt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober opnieuw bovenaan de kieslijst van N-VA in Geel. Ze hoopt er na de voorbije twaalf jaar aan het hoofd van de Barmhartige Stede nog eens een legislatuur van zes jaar bij te doen.

Hans Otten

Een grote verrassing is het niet dat de Vera Celis opnieuw de Geelse N-VA-lijst aanvoert, maar de voorbije jaren ging de lokale afdeling wel gebukt onder een reeks interne strubbelingen. Die namen het laatste jaar dergelijke vormen aan dat twee opeenvolgende partijvoorzitters in enkele maanden tijd ontslag namen en de partij afgelopen maart nog onder toezicht van de nationale partijleiding werd geplaatst. De voordracht van de burgemeester als lijsttrekker zou nu de goedkeuring en steun van het lokale afdelingsbestuur hebben gekregen.

Vera Celis draagt vooral de thema’s veiligheid, onderwijs en cultuur in het hart. Vooral dat eerste thema leeft heel sterk in de stad. De voorbije legislatuur kwamen er al investeringen in bewakingscamera’s op overlast-hotspots, kregen de politiemensen van zone Geel-Laakdal-Meerhout bodycams en werd het korps verder uitgebouwd. “Veiligheid en leefbaarheid zijn alvast twee speerpunten voor de komende bestuursperiode”, benadrukt Celis. “Onze inwoners verdienen een omgeving waarin ze zich veilig voelen en waarin ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Als lijsttrekker zal ik me blijven inzetten om deze punten voor iedereen trachten te verzekeren.”

LEES OOK. Steekpartij versterkt onveiligheidsgevoel aan Geels station: “Je zou denken dat zoiets alleen in Amerika gebeurt”

Vera Celis wijst op de recente vernieuwingen van sportparken Axion en De Leunen, naast de lopende aanleg van het nieuwe skatepark op jeugddomein De Bogaard om haar adagium ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ te staven. Die gezonde geest vindt ze zelf terug in Geel als onderwijsstad, waar ze voor haar job als burgermoeder zelf ook tewerkgesteld was. Ten slotte belooft ze de Gelenaars vanuit haar ervaring een ‘helder en oprecht bestuur’. “Onze inwoners verdienen een bestuur dat naar hen luistert en hen vertegenwoordigt”, zegt ze. “Ik ben vastbesloten om een betrouwbare en toegankelijke burgemeester te zijn en te blijven voor alle Gelenaars.”

LEES OOK. Vernieuwde sportsite De Leunen opent met beweegfeest

LEES OOK. Geel schuift reeks grote projecten op in tijd, buitenzwembad sluit definitief

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners