© REUTERS

Werkgever van vader die twee kinderen verloor bij ongeval in Oss: “Hij zegt dat deze nachtmerrie nog niet tot hem is doorgedrongen”

Het verdriet op de werkvloer is enorm, stelt de bedrijfsleider van Schrijvers Technische Installaties (STI) in Oss. Een medewerker die al jaren in dienst is, verloor twee kinderen bij de fatale aanrijding tussen een trein en elektrische bakfiets in die plaats. Zijn oudste dochter is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis.

rrln

“We zijn een klein bedrijf, een hechte gemeenschap. Iedereen kent hier elkaar. Iedereen pakt hier elkaar vast en zoekt steun bij elkaar”, aldus bedrijfsleider Dirk de Laat tegen het Brabants Dagblad. “Iedereen kent de vader in kwestie en leeft mee met hem en zijn vrouw, die nu in het ziekenhuis zijn.”

De werknemer en zijn vrouw kregen donderdagochtend ongelooflijk verschrikkelijk nieuws te horen. Drie van hun kinderen waren betrokken bij de aanrijding tussen een trein en een elektrische bakfiets. Het ongeval kostte aan vier kinderen die in de bak zaten het leven. Een vijfde kind en de vrouwelijke bestuurster van de bakfiets raakten levensgevaarlijk gewond. Twee kinderen van de STI-werknemer en zijn vrouw overleefden het niet. Hun oudste dochter ligt in Nijmegen in het ziekenhuis.

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens verschillende getuigen riep de vrouw op de fiets dat haar remmen niet werkten. Met de slagbomen bij de overgang leek na een eerste onderzoek niets mis.

Nog niet doorgedrongen

De directie van het bedrijf heeft de vader van het gezin kort gesproken. “Hij zegt dat deze nachtmerrie niet tot hem is doorgedrongen. Dat verbaast ons niets: voor een ouder is dit werkelijk het ergste dat je kan overkomen.”

© REUTERS

Het gaat om een heel hecht gezin, aldus De Laat nog. “We hebben twee keer paar jaar een barbecue en dan neemt de collega zijn kinderen mee. Dan zie je dat ze echt super hecht zijn samen. Zijn kinderen zijn alles voor hem” klinkt het. “Met dat in het achterhoofd maakt dat het hele drama nog verdrietiger. We doen er als bedrijf alles aan om er voor hem te zijn. Ook andere collega’s die het gezin goed kenden bieden wij zorg en ondersteuning aan.”

Volgens De Laat kwam het nieuws als een mokerslag binnen bij het bedrijf. “We hebben met de hele club de persconferentie gekeken. Met tranen in de ogen. Iedereen kent de medewerker in kwestie. Hij is zeer geliefd, iemand die iedere dag met grote bevlogenheid en passie zijn werk uitoefent. Zo’n drama gun je natuurlijk niemand, maar dat uitgerekend hem dit moet overkomen, zo’n lief iemand, dat hakt er nog extra in.”

Basisschool “overvallen door immens verdriet”

Ook bij de basisschool waarnaar de vrouw met de bakfiets vol kinderen onderweg was, heerst verslagenheid. “Een gruwelijk ongeluk heeft het zo jonge leven van mooie kinderen beëindigd. Als een kansrijke toekomst zo wordt afgebroken, worden we overvallen door immens verdriet”, klinkt het bij basisschool De Korenaer.

© AP