maandag 18 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Triomferende Belgen in het Poolse Sopot. FEI/Łukasz Kowalski

paardensport

België wint landenprijs in Sopot, Nicola Philippaerts GP van Estoril

Ongekende weelde

Dit weekend waren er op het hoogste niveau twee belangrijke afspraken: de GP van Estoril en de Divisie I landenwedstrijd van Sopot. België won ze allebei!

Het Belgisch jumpingteam, dat dit jaar promoveerde naar Divisie I, won gisteren met grote overmacht de landenprijs van Sopot. De voorsprong op Olympisch kampioen Frankrijk was zelfs zo groot dat laatste ruiter Niels Bruynseels, niet meer in actie hoefde te komen. Met de overwinning in de Poolse landenwedstrijd, zetten onze landgenoten hun sterke reeks verder. In hun twee vorige wedstrijden werden ze telkens derde. Daarmee klimt België naar de tweede plaats in het klassement, dat wordt aangevoerd door Zwitserland.

Zaterdag werd het podium van de hoofdproef ook al integraal ingepalmd door onze landgenoten. Pieter Devos won toen voor Gudrun Patteet en Jerome Guery.

Nicola Philippaerts wint

Olivier Philippaerts pakte zondag de zege in de landenprijs, zijn tweelingbroer Nicola won zaterdag de Global Champions Team GP van Estoril, zijn eerste met H&M Harley vd Bisschop. Ook in deze wedstrijd eisten de Belgen een hoofdrol op. Met acht mochten ze naar de barrage. Gregory Wathelet (MJT Nevados S) nam de leiding in een wel zeer snelle tijd. Onverbeterlijk? Bijna, maar niet helemaal. Nicola Philippaerts pitste met H&M Harley vd Bisschop nog anderhalve seconde van Wathelets tijd.

Nicola eindigde eerder dit jaar tweede in Madrid. Nu slaagde de zoon van Ludo er dus wel in om het helemaal af te maken. (kvlo)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws