De Wever naast Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe.
Volledig scherm
De Wever naast Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. © Q-Music

De Wever verklapt hoeveel hij verdient: "Het is een fair loon voor het leven dat ik leid"

De WeverDeze week was het de beurt aan Bart De Wever om de tien meest gegoogelde vragen over zichzelf te beantwoorden. QMusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe gingen lans op zijn kantoor en vertrokken met een nieuwe podcast op zak. Tijdens het gesprek verklapte Bart De Wever hoeveel hij juist verdient als politicus, ging hij dieper in op zijn strenge dieet en gaf hij zijn mening over de situatie in Catalonië. 

280 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    raf janssens,u weet blijkbaar nog niet dat zijn loon slechts voor 50% belastbaar is en het onze voor 100%.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Hij mag zijn 24/7 job hebben voor die 7.000 euro netto. Ik ben tevreden met mijn 9 to 5 job voor iets meer dan de helft ervan. Trouwens Jan Janssens, er is een verschil tussen bruto en netto loon : Van die 132.000 euro bruto houdt hij per maand maar zo'n 4.500 - 5.000 euro netto over. De rest van die 7.000 euro komt van de andere mandaten.
  • Rene De l’arbre

    6 jaar geleden
    fair loon???? vraag dat maar eens aan al de vrachtwagenchauffeurs die dag en nacht voor een hongerloon moeten werken. Later een pensioen van 1250 euro per maand.Vraag maar eens aan al de gepensioneerden met hun hongerpensioen wat een fair inkomen is!!!!!! bah.
  • Roger Poot

    6 jaar geleden
    We hebben te veel politieke structuren & politici in dit land, doch voor mij mogen politici 10x meer verdienen dan vandaag. Domme voetballers verdienen miljoenen per maand, en dat vinden velen blijkbaar wel normaal.....
  • wil baken

    6 jaar geleden
    Fair ? voor wat van de eene naar de andere tv en radio studio gereden te worden en wat te vergaderen en te lobby'en....geloof er trouwens geen fluit van ! zit zijn chauffeur is die 7000 ? zijn benzine ? zijn gsm ? worden zijn etentjes betaald ? En dat voor de makkelijkste job van de wereld....een moeilijke of zware job kan je namelijk onmogenlijk met drie andere combineren, en politici gaan door tot hun 70-80 jaar....ondenkbaar voor een echte job. 7000 is gewoon te veel.