Ogier blijft leider in Rally van Portugal, Neuville is nog steeds derde

© AFP

Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) sluit de voorlaatste wedstrijddag van de Rally van Portugal af als leider. De Fransman heeft in de stand 11,9 seconden voorsprong op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1). Thierry Neuville is derde (Hyundai i20 N Rally1) en loopt in de WK-tussenstand zeven punten uit op Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1), die zesde is.

Raf Hermans
Bron: BELGA

Na de crash van Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) en de opgave van Katsuta (Toyota Yaris Rally1) na ophangingsproblemen zaterdagvoormiddag, wijzigde er zaterdagnamiddag nagenoeg niets aan het klassement. Ott Tänak won twee ritten maar Ogier haalde dan weer uit in de 37,24 km lange rit van Amarante waardoor het verschil tussen beiden stabiel bleef. Als Ogier wint, wordt het zijn zesde zege in Portugal, een record. 

Neuville is derde. “Als iemand ons donderdag had verteld dat we vandaag derde zouden zijn, dan had ik dat niet geloofd. Ik vind het geweldig. Het was geen perfecte dag, maar op het einde zitten we in een goede positie. Ik kijk uit naar morgen. Het wordt weer een spannende dag waar er heel wat punten te winnen zijn”, zei Neuville.

Sinds dit seizoen worden de eerste WK-punten uitgedeeld op zaterdagavond. Ogier pakt 18 punten. Tänak scoort er 15. Thierry Neuville pakt 13 punten wat hem op een totaal van 99 punten brengt.  Elfyn Evens, de tweede in de WK-tussenstand, sluit de dag af als zesde en moet tevreden zijn met 6 punten. Evans volgt nu op 13 punten van Neuville, die na de Rally van Portugal sowieso leider blijft. Op zondag zijn er maximaal 12 punten te verdienen. Gregoire Munster (Ford Puma Rally1) verloor op zaterdag veel tijd vanwege een technisch probleem en is uit de top 10 gezakt. De Rally van Portugal eindigt zondagnamiddag.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen