Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Uran trekt zich terug uit de Tour: "Voelde heel de dag lang pijn, overal in mijn lichaam"

Tour de FranceVlak voor de 12e etappe vandaag heeft Uran forfait gegeven voor de rest van de Tour. De Colombiaan kan niet verder na zijn zware crash afgelopen zondag op de kasseien. De pijn in zijn linkerarm en -been zorgen ervoor dat de ploeggenoot van Sep Vanmarcke niet genoeg kracht heeft om voldoende te kunnen trappen.

2 reacties

  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    oei sky zal met geld gegooid hebben om de tegenstanders er de brui aan te geven zodat pufferfroome de ronde nog eens kan winnen!!!! SCHANDE.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    gewoon goed maar niet goed genoeg dat is het em
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoesterde Giro-wens en andere doelen
    PREMIUM
    9

    "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoester­de Giro-wens en andere doelen

    2024 wordt geen jaar als alle andere voor Wout van Aert (29). Hij rijdt geen WK veldrijden, maar wel het Belgische openingsweekend. Hij slaat de Strade Bianche en Milaan-Sanremo over, maar start in de Giro. Van Aert zal er dit jaar niet bij zijn in de Tour. Hij mikt op olympisch tijdritgoud. De Vuelta daarna is zijn opstap naar het WK op de weg. Alles wordt anders, hoopt Van Aert. “In 2023 was ik nooit op mijn best.”