Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Racing Genk viert titeljubileum en speelt tegen Antwerp met uniek shirt

Op Pinkstermaandag ontvangt Racing Genk uittredend landskampioen Antwerp. De viering van de eerste kampioenenploeg van 1999 belooft het stadion in vuur en vlam te zetten.

Marnik Geukens

LEES OOK. Precies 25 jaar geleden pakte KRC Genk eerste landstitel: “Ik zag geluk en trots in tienduizenden ogen, en ogen liegen nooit”

De kans is groot dat het bordje met ‘uitverkocht’ kan worden bovengehaald voor het cruciale treffen tussen de vicekampioen en de titelverdediger. Terwijl Antwerp alleen met 6 op 6 een kansje op een Europees ticket behoudt, heeft ook Racing na een 0 op 12 een zege nodig om te mogen blijven mikken op de voorrondes van de Europa League.

De Genkse spelers krijgen maandag steun uit vertrouwde hoek. Maar liefst 26 spelers en stafleden van de eerste kampioenenploeg van precies 25 jaar geleden zijn van de partij. Ze werden één voor één gecontacteerd door de toenmalige assistent-coach Pierre Denier, die erin slaagde om een indrukwekkende vedettenparade te organiseren.

Aanvoerder van toen is nu interim-coach

Van doelman Brockhauser over metronoom Hasi tot topschutters Strupar en Oulare, van de drie broers Gudjonsson tot de vliegende Fin Reini en de onfortuinlijke spits Horvath: ze komen uit alle hoeken van Europa om hun toenmalige aanvoerder en huidige interim-coach Domenico Olivieri een hart onder de riem te steken. En om de nabestaanden van hun vorige week overleden supersub Ngoy N’Sumbu op een gepast eerbetoon te onthalen.

LEES OOK. Ex-profvoetballer Ngoy N’Sumbu (Genk, Germinal Ekeren en Cappellen) op 51-jarige leeftijd overleden

“Fantastisch dat bijna iedereen er zal zijn, Oulare keert zelfs terug uit Guinee om zijn makkers terug te zien”, kijkt ceremoniemeester Denier nu al uit naar de unieke reünie. Hij heeft ex-coach Aimé Anthuenis al moeten beloven dat er van een sluitingsuur geen sprake kan zijn in de Cegeka Arena. De zilveren helden zullen zich na de wedstrijd ook tussen de supporters mengen in de fanzone.

(lees verder onder de foto)

© KRC Genk

Unieke shirts

Om de viering kracht bij te zetten, liet KRC Genk in samenspraak met de supporters een uniek shirt ontwikkelen. Het zwart-gouden shirt, dat volgend seizoen ook het derde shirt wordt, moet de ploeg maandag extra vleugels geven.

“Het shirt staat bol van de verwijzingen naar de eerste titel uit de clubgeschiedenis”, luidt het. “In de nek van het truitje prijkt de datum die in elke Genkie zijn geheugen staat gegrift, aan beide kanten geflankeerd door de iconische ‘G’ gevormd in 12 kleine sterren, het toenmalige clublogo. De rugnummers zijn opgemaakt met foto’s van spelers en staf uit het bewuste seizoen 1998-1999. Van het iconische duo Strupar-Oulare tot Brockhauser. Allemaal komen ze terug in de rugnummers op dit special edition-shirt.”

© KRC Genk

© KRC Genk

© KRC Genk

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL