Khalid B. werd slapend aangetroffen in zijn wagen op de parking van Wijnegem Shop Eat Enjoy.© Wijnegem Shop Eat Enjoy

Man verzon gijzeling zodat vriendin het zou uitmaken, politie eist schadevergoeding

Wijnegem, Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft dertig maanden cel en 1.600 euro boete gevorderd tegen Khalid B. uit Antwerpen, die vorig jaar had laten uitschijnen dat hij gegijzeld werd. B. bleek alles verzonnen te hebben in de hoop dat zijn vriendin hem zou dumpen.

De vriendin van de beklaagde had in de nacht van 26 op 27 april 2023 alarm geslagen bij de politie. Ze had een bericht ontvangen van haar vriend waarin hij huilend vertelde dat hij gegijzeld werd. Hij bevond zich in haar auto en de gijzelnemer dreigde ermee die op te blazen als er geen 10.000 euro werd betaald. Ze dacht dat de gijzeling mogelijk kaderde in een vete na drugsgerelateerde feiten.

Machtsontplooiing

“Er volgde daarop een hele machtsontplooiing om Khalid B. levend en wel terug te vinden. Er werden bewakingsbeelden opgevraagd, telefonie- en buurtonderzoeken opgestart, etc.”, zei de procureur.

Na doorgedreven onderzoek werd de beklaagde later op de dag slapend aangetroffen in een wagen op een parking in Wijnegem. De politie hield het voertuig enige tijd in de gaten, maar zag geen mogelijke gijzelnemer. Khalid B. werd wakker gebeld en zei dat hij was vrijgelaten.

“De beklaagde bekende uiteindelijk dat hij alles had verzonnen. Hij wilde dat zijn vriendin hem ‘beu’ werd en hun relatie zou beëindigen”, zei de procureur. Khalid B. wordt vervolgd voor valsheid in geschriften, omdat hij op basis van info die niet klopte een proces-verbaal had laten opstellen. De man laat verstek gaan op zijn proces.

De Belgische Staat stelde zich burgerlijke partij. “De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft 349 manuren gespendeerd aan de zoektocht naar de beklaagde. Dat komt neer op een bedrag van 21.895 euro, wat wij als schadevergoeding vorderen”, zei meester Liliane Dierckx.

Vonnis op 23 april.

 (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer