Prins Laurent en premier Charles Michel op een plechtigheid voor Koningsdag in 2016.
Volledig scherm
Prins Laurent en premier Charles Michel op een plechtigheid voor Koningsdag in 2016. © photo_news

Premier Michel had onderhoud met advocaat prins Laurent: "Te vroeg om over sanctie te spreken"

Premier Charles Michel heeft maandag een onderhoud gehad met de advocaat van prins Laurent, over het omstreden bezoek van de prins aan de Chinese ambassade. Het dossier staat binnenkort opnieuw op de agenda van de ministerraad. Over een eventuele sanctie voor prins Laurent wil de premier voorlopig geen uitspraken doen.

  1. PORTRET. Prinses Eléonore (16), de ‘verborgen schat’ van ons koningshuis: “Haar liefdesleven wordt met argusogen bekeken”
    PREMIUM
    Royalty

    PORTRET. Prinses Eléonore (16), de ‘verborgen schat’ van ons konings­huis: “Haar liefdesle­ven wordt met argusogen bekeken”

    “Ze is het toonbeeld van elegantie!” De nieuwe foto’s van prinses Eléonore gingen meteen rond in de Europese pers. Al zal de jongste dochter van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) dat zelf niet zo prettig vinden. De prinses staat bekend als ‘verlegen’, maar kan ook haar mannetje staan. Van een voorliefde voor de zelfverdedigingskunst aikido tot haar peperdure privéschool: portret van een prinses die haar eigen weg zal moeten zoeken. “Ze is geen kind meer dat zich kleedt in wat mama Mathilde heeft klaargelegd.”
  2. “Op minder dan 2 maanden steeg het kapitaal naar bijna 7 miljoen”: prins Joachim ontpopt zich als ‘koning der investeerders’
    PREMIUM
    Royalty

    “Op minder dan 2 maanden steeg het kapitaal naar bijna 7 miljoen”: prins Joachim ontpopt zich als ‘koning der investeer­ders’

    Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) - en haar enige kind dat in België woont - zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in het team. “Op minder dan twee maanden tijd is het kapitaal gestegen van 178.000 tot 6.750.000 euro.”