Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Nieuws
Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:59 aangepast 22:01
Afbeelding
beeld anp

In de hoofdstad waren honderdduizenden mensen op de been. De gemeente riep mensen aan het einde van de middag op om de Westerstraat in het centrum te vermijden, omdat het er "erg druk" was.

Ook Utrecht beleefde als vanouds een drukke editie van de feestdag. Meerdere evenementenlocaties raakten in de loop van de dag zo vol dat er niemand meer bij mocht. Dat gold onder meer voor Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein. De gemeente verwees feestvierders naar andere pleinen in de stad.

Ook de politie in Utrecht had geen grote problemen te melden. Een woordvoerster zei zaterdagavond verder geen overzicht te hebben van de inzet die nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

UWV: uitkering moet naar sociaal minimum, ongeacht gezinsinkomen

Om te voorkomen dat mensen afhankelijk worden van een speciale toeslag om rond te komen, moeten uitkeringen opgehoogd worden naar het sociaal minimum. Die oproep doet uitkeringsinstantie UWV in haar zogenoemde knelpuntenbrief.

Afbeelding

Qatar wacht nog op reactie Israël en Hamas op voorstel bestand

Bemiddelaar Qatar wacht nog op een 'duidelijk standpunt' van Israël over een nieuw voorstel voor een bestand. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat ook Hamas nog met een definitieve reactie moet komen.

Afbeelding

Biden komt met maatregelen voor sluiting zuidgrens voor migranten

De Amerikaanse president Joe Biden neemt verregaande maatregelen om de druk op het asielstelsel te verminderen. In een presidentieel bevel wordt geregeld dat aan de zuidelijke grens geen asielaanvragen meer ingediend kunnen worden als te veel migranten daar oversteken, maakt he..

Afbeelding

Eerste Kamer behandelt Wet betaalbare huur toch voor 1 juli

De Eerste Kamer gaat de Wet betaalbare huur toch nog deze maand behandelen. Als demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) de resterende vragen van de fracties snel afdoende beantwoordt, buigt de senaat zich op 18 juni over de wet.

Afbeelding

Kamer wil niet dat onderwijs 'onder druk' banden Israël verbreekt

Het hoger onderwijs moet niet 'onder druk' banden met Israëlische instellingen verbreken, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Een motie die het kabinet verzoekt daarop aan te dringen bij hoger onderwijsinstellingen, is aangenomen.

Afbeelding

Ruime meerderheid Tweede Kamer stemt in met nieuwe Energiewet

De Tweede Kamer heeft met een ruime meerderheid ingestemd met de nieuwe Energiewet, die de regels op het gebied van elektriciteit en gas weer bij de tijd brengt.