wielrennen

Ziekte van Lyme oorzaak zwak voorjaar Arnaud De Lie

© belga

Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) weet wat de reden is waarom hij ineens zijn conditie kwijtspeelde en het voorbije weekend nergens was: de ziekte van Lyme is de boosdoener.

hc

Bloedonderzoek bracht dat woensdag aan het licht. Die ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet afkomstig van een teek die besmet is met een bacterie (Borrelia burgdorferi). De infectieziekte moet behandeld worden met een antibioticabehandeling van minimaal tien dagen. Het positieve van het negatieve is dat De Lie en zijn werkgever nu weten waarom het in de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem voor geen meter liep.

Nieuwe trainer

De 22-jarige De Lie werkt ook niet langer samen met trainer Jeroen Dingemans op wiens advies hij voorafgaand aan de Omloop het Nieuwsblad een stage van een drietal weken hield op de Teide. Ex-renner Gaëtan Bille neemt deze rol over. Hoe lang de ‘Stier van Lescheret’ uit het peloton blijft, is nog niet duidelijk, maar anderzijds is er op 28 april de Lotto Famenne Ardenne Classic. En dat is een eendagwedstrijd bij De Lie thuis om de hoek. Is de kopman van Lotto-Dstny tegen die tijd opnieuw competitieklaar, dan lijkt dit ideaal als doorstart van een seizoen dat helemaal niet begon zoals hij gehoopt had.