Scheepsramp

Twee lichamen brugongeluk Baltimore geborgen, zoekactie vermisten stopgezet

Brokstukken van de Francis Scott Key brug in Baltimore.© reuters

Duikers hebben woensdag twee lichamen uit de Patapsco-rivier in Baltimore, in de Amerikaanse staat Maryland, gehaald. Het gaat om mannen van 35 en 26 jaar, die in een rode pick-up truck zaten. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

em
Bron: Reuters, CNN

In de nacht van maandag op dinsdag stortte een deel van de Francis Scott Key brug in Baltimore in, nadat een containerschip tegen een pijler was aangevaren. Na het ongeluk waren acht arbeiders vermist, van wie er dinsdag twee levend uit het water werden gehaald. Nu zijn dus ook twee lichamen gevonden.

De zoektocht naar de overige vier is voorlopig stopgezet. De lokale politiechef laat weten dat er meerdere auto’s in het water gelokaliseerd zijn, maar er liggen zoveel brokstukken op en omheen dat duikers daar voorlopig niet veilig bij kunnen komen. “We hebben alle zoekmogelijkheden uitgeput”, zo klinkt het.

Er wordt vanuit gegaan dat de vermisten overleden zijn. De hulpverleners richten zich vanaf nu op het bergen van het schip en het herstellen van de brug, aldus de politie.