© Johnny Geurts

Drugsverslaafden beroven 74-jarige dame van handtas op straat: 18 maanden cel

Bilzen -

Twee mannen krijgen achttien maanden cel en geldboetes van 1.600 euro omdat ze op straat in Bilzen een 74-jarige dame hadden beroofd van haar handtas. Volgens de aanklager hadden de twee geld nodig om drugs te kopen.

Op 5 augustus 2022 deed een 74-jarige vrouw aangifte nadat ze bestolen werd van haar handtas. De vrouw wandelde op straat in Bilzen toen ze langs achter aangevallen werd en haar handtas met een snok uit haar handen werd getrokken. De twee dieven zetten het op een lopen terwijl een getuige achter de twee mannen aanging. Een van de daders, een 25-jarige man uit Diest, kon onderschept worden. Hij bracht de gestolen tas samen met de getuige terug naar de bejaarde vrouw.

Drugs kopen

Zelf hield de twintiger vol dat hij niets met de diefstal te maken heeft. Volgens hem was het zijn kameraad die verantwoordelijk is voor de overval. “Toen het gebeurde ben ik achter hem aangelopen, maar ik was kwaad op hem”, klonk het vorige maand voor de rechter. De tweede verdachte kwam niet opdagen tijdens de zitting, maar verklaarde tijdens zijn eerdere verhoor het tegenovergestelde. Volgens hem kwam het idee van de twintiger.

De Tongerse aanklager is overtuigd dat de twee mannen allebei schuld hebben. “Ze hadden het idee om een handtas te stelen omdat ze geld nodig hadden om drugs te kopen.” Dinsdagochtend veroordeelde de Tongerse rechter de twee mannen allebei tot een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 1.600 euro. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer