© United Artists

Deze programma’s mag u op 20 juni niet missen

Naast de drie wedstrijden in Rusland is er op NPO3 vanavond ook nog een programma over de achtergronden van de Marokkaanse internationals. VIER heeft ‘Rain Man’ op het programma.

rdc

Khalid en de leeuwen van de Atlas: Marokkanen uit Europa

© NTR

Oud-doelman en voormalig Marokkaans international Khalid Sinouh gaat in de NTR-documentaire op zoek naar de achtergronden van Marokkaanse spelers en hun drijfveren. In deze documentaire laten een paar in Nederland opgegroeide Marokkaanse spelers zich voor het eerst van een andere kant zien. Khalid Sinouh filmde bij een voetballende Imam in Den Haag, gaat met aankomend Feyenoord-ster Sofyan Amrabat naar de kapper en bezoekt in Tanger Ali Boussaboun, die er zijn zes verdiepingen tellende huis met trots laat zien. Khalid Sinouh probeert antwoord te krijgen op de vraag waarom Marokko ondanks het vele talent nog geen absolute wereldvoetballer heeft.

NPO3, 22.50 uur

Rain Man: is dit mijn broer?

Dustin Hoffman steelt de show in deze roadmovie van Barry Levinson over een yuppie (Tom Cruise) die van zijn rijke pa een oldtimer en een rozentuin erft en vaststelt dat hij een broer heeft die het eigenlijke fortuin van de vader in de schoot geworpen krijgt. De broer is autistisch, verblijft in een verzorgingstehuis en heeft geen idee waar geld voor dient. Grappig en ontroerend tegelijk.

VIER, 20.45 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer