© Mia Uydens

Burgemeester en schepenen kennen bevoegdheden

Hoogstraten Leeft en N-VA hebben de bevoegdheden van het toekomstige schepencollege ­verdeeld.

ram

Burgemeester Marc Van ­Aperen (Hoogstraten Leeft) wordt verantwoordelijk voor onder andere politie, brandweer, integrale veiligheid, dienstverlening, burgerzaken en personeel.

Eerste schepen Michel Jansen (N-VA) krijgt ruimtelijke ordening, mobiliteit, milieubeleid, natuurbeleid, duurzaamheid en erfgoed. Zijn partijgenoot Roger Van Aperen neemt financiën voor zijn rekening en Faye Van Impe, de derde N-VA’er in het college, gaat zich bezighouden met onder andere jeugd, onderwijs, armoedebestrijding en wonen.

OCMW

Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) wordt verantwoordelijk voor onder andere sport, cultuur, bibliotheek, toerisme en verenigingen. Voor Katrien Brosens (ook Hoogstraten Leeft) zijn economie, middenstand, horeca, evenementen en dierenwelzijn weggelegd. Partijgenoot Jos Martens wordt schepen van stadsprojecten en patrimonium. Daarnaast is hij binnenkort voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Dat werkt nu nog binnen het kader van het OCMW en wordt vanaf 2019 geïntegreerd in de gemeente.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018