Kippenvelmoment in ‘Leve De Zoo’: Chimpansee Judy doet iedereen versteld staan

De ster van de nieuwe één-reeks ‘Leve De Zoo’ is ongetwijfeld Judy. Ze zorgde voor een absoluut kippenvelmoment tijdens de allereerste aflevering maandagavond. De schuchtere aap wist iedereen te raken, toen ze één van haar kameraden in de armen vloog. Zo blij was ze met haar nieuwe verblijf in de Antwerpse zoo.

mrra

LEES OOK. (+) “Mijn zoon verloor zijn grote broer. Dus gaf ik hem een chimpansee.” Lies (78) uit Schilde bezoekt nog altijd de aap die ze tien jaar in huis had

Judy heeft er al een bewogen leven op zitten, zo vertelt Sarah Lafaut, coördinator van de mensapen. Als kleine baby kwam de chimpansee bij een Vlaams gezin terecht. Als mensenkind werd ze opgevoed. Ze dronk zelfs chocomelk en gebruikte het toilet… mét toiletpapier.

Maar na 10 jaar keerde het tij voor Judy. “Als chimpansees beginnen te puberen, dan zijn ze heel sterk”, vertelt Sarah. De situatie werd onhoudbaar en ze werd naar de Zoo gebracht. Beetje bij beetje moest ze opnieuw leren “beest” worden.

Nu komt het baasje van Judy af en toe nog eens kijken naar haar vroegere huisdier. En dat levert mooie beelden op, want Judy herkent Lies meteen.

Maar Judy blijft schuchter. Voor de verzorgers is één ding zeker: als het nieuwe buitenverblijf opent, zal Judy niet de eerste zijn om binnen te gaan. De verbazing is groot wanneer de chimpansee dan toch als eerste voet op het gras zet. En dat zorgt voor een beklijvend moment.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen