© photonews

Leukemans en Nuyens praten voor het eerst over stukgelopen vriendschap

Nick Nuyens (37) en Bjorn Leukemans (40) waren in hun profcarrière lange tijd trainingsmakkers en zelfs echte vrienden, tot die vriendschap plots stukliep. Voor een nieuw seizoen van “De Kleedkamer” bracht Ruben Van Gucht de twee voor het eerst opnieuw samen. En daar blijkt het BK van 2010 de oorzaak van de breuk: “Ik vraag me af wat Nick waard is als vriend voor mij, ik kan die niet vertrouwen”, klinkt het opvallend hard bij Leukemans.

vml

Ruben Van Gucht keert vanaf 19 maart terug op Canvas met het programma “De Kleedkamer”. Maar daar waar in de eerste twee seizoenen straffe verhalen uit het voetbal aan bod kwamen, worden nu zes legendarische voorjaarsklassiekers uit de koers uitgelicht en besproken met enkele hoofdrolspelers. De eerste teaser van het productiehuis “deklat binnen” is meteen een binnenkomer van formaat.

De aanleiding van de bewuste aflevering is de Ronde van Vlaanderen van 2011, die gewonnen werd door Nick Nuyens. Nog aan tafel zitten Tom Boonen, Staf Scheirlinckx en Bjorn Leukemans. Voor de camera praten voormalige boezemvrienden Leukemans en Nuyens op een bepaald moment voor het eerst over hun stukgelopen vriendschap. En dat levert meteen boeiende televisie op.

Afspraken op het BK in Leuven

De twee waren echte vrienden en gingen samen trainen, tot het misliep op het BK in Leuven in 2010. Dat BK werd uiteindelijk gewonnen door Stijn Devolder, voor Philippe Gilbert en Frederik Veuchelen. Nuyens en Leukemans eindigden in een groepje op 30 seconden van de winnaar respectievelijk als vijfde en tiende.

“Als je als trainingsmaten op een BK samen in de finale belandt en je een afspraak maakt, dan blijft die afspraak onder ons”, vertelt Leukemans. “Dan gaan we er samen voor. In Leuven is Nick naar mij gekomen: ‘Dat bedrag, de winnaar betaalt’. Ik zeg ‘Oké’, maar nog geen vijf minuten later zag ik hem heel toevallig dezelfde afspraak maken met iemand anders. Dat was de druppel voor mij.”

“We waren goede vrienden en hebben ook geweldig veel plezier gemaakt op de fiets”, blikt Nuyens positief terug. “Een verzoening heeft er voor mij altijd blijven in zitten. Ik vind niet dat koerssituaties voor een breuk mogen zorgen.”

Maar Leukemans betwijfelt of zo’n verzoening er nog inzit in de toekomst: “Ik vraag me af wat Nick waard is als vriend voor mij, ik kan die niet vertrouwen”, werpt hij na een pijnlijke stilte zijn oude makker in het gezicht...

Boonen: “Kuis jullie stront zelf op!”

Wanneer Van Gucht dan suggereert dat de twee toch eens - ver weg van alle camera’s - moeten gaan samenzitten om alles bij te leggen, stelt Leukemans Tom Boonen voor als bemiddelaar. Maar die ziet dat niet zitten: “Kuis jullie stront zelf op!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het derde seizoen van “De Kleedkamer” is vanaf 19 maart te zien op Canvas.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer