© BELGA

Lucas Henveaux past in aanloop naar Spelen voor EK

Lucas Henveaux zal niet aan de Europese zwemkampioenschappen in Belgrado (17-23 juni) deelnemen. De 23-jarige Luikenaar kiest in aanloop naar de Spelen in Parijs (27 juli-4 augustus) voor de Sette Colli-meeting in Rome. “Daar kan ik al mijn proeven op drie dagen afwerken, dat is beter. In Belgrado zou ik een maand voor de Spelen een hele week aan de slag zijn”, verklaarde Henveaux zijn beslissing.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Ook in Rome zal Henveaux in een mooi deelnemersveld terechtkomen. “Voor veel landen is het de traditionele afspraak voor de zomerkampioenschappen van start gaan. Italië zal er met een sterk team aanwezig zijn, mijn trainingsgroep is er ook. Vooral op de halflange afstand verwacht ik veel tegenstand. De 400 meter zou er zelfs sterker kunnen zijn dan op het EK. Ik kan me er dus met de concurrentie meten, zonder de druk van een kampioenschap te voelen.” 

Henveaux veroverde op de 400 meter vrije slag al brons op het EK kortebaan en zou ook in Belgrado een medaillekandidaat geweest zijn. “Omdat er heel wat afwezig zullen zijn in Belgrado, zou het wellicht gemakkelijker geweest zijn om eremetaal te veroveren. Maar dit jaar staat nu eenmaal alles in functie van de Spelen en dus kies ik voor de beste voorbereiding daarop.”

Dit weekend komt Henveaux in actie op het BK in Antwerpen. “Ik wil het Belgische publiek tonen dat ik in vorm ben en wil wel enkele titels pakken. De tijden zijn daarbij minder belangrijk. Ik hoef nu nog niet te toppen, we werken aan de algemene conditie. Ik zal op het BK wat opsteken over mijn voorbereiding, weten waar ik sta. Als ik de tijden van vorige week in San Antonio (1:47.63  op de 200, 3:48.05 op de 400 meter vrij) kan bevestigen, is het een goed weekend geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer